Newsroom

Newsroom

Παντρεύτηκες …απόδειξη

Την φοροδιαφυγή κυνηγάει και ο Μάριο Μόντι .Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας αποφάσισε να περιορίσει της φοροδιαφυγή και στους γάμους…

gamos

Την φοροδιαφυγή κυνηγάει και ο Μάριο Μόντι .Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας αποφάσισε να περιορίσει της φοροδιαφυγή και στους γάμους .Η αρχή έγινε από την Σικελία: τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια, στο μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας, καλούνται τώρα να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο, δικαιολογώντας τα έξοδά τους.

Ο στόχος είναι σαφής: να περιορισθεί, και στον τομέα αυτό, η κακή συνήθεια της φοροδιαφυγής. «Όσοι δεν πληρώνουν τους φόρους δεν είναι ξύπνιοι, είναι ασυνείδητοι», επαναλαμβάνει ο Μάριο Μόντι.

Η διορία είναι 60 ημέρες ώστε να απαντήσουν τα ζευγάρια της Σικελίας με λεπτομερή στοιχεία και αποδείξεις.Διαφορετικά, κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο μέχρι και 2.500 ευρώ.

Εντωμεταξυ το ιταλικό υπουργείο Oικονομικών θα ελέγξει που ζουν οι φοιτητές οι οποίοι προέρχονται από άλλες πόλεις, οι λεγόμενοι «fuori sede» στόχος είναι να διαπιστωθεί, κυρίως, αν έχουν υπογράψει κανονικό συμβόλαιο ενοικίασης ή αν υπάρχει και εδώ, φοροδιαφυγή.