Newsroom

Newsroom

Πανικός στον αέρα: Κινητήρας αεροσκάφους έπιασε φωτιά λίγο μετά την απογείωση (video)

Τρομακτικές στιγμές έζησαν οι επιβάτες της πτήσης της Southwest Airlines που πραγματοποιούσε την πτήση από Σολτ Λέικ Σίτι με προορισμό το Λος Άντζελες όταν έπιασε φωτιά ένας από τους κινητήρες του λίγο μετά την απογείωση.

5a9541a41dc52401118b4592

Τη σκηνή κατέγραψε σε βίντεο, που ανήρτησε αμέσως στο λογαριασμό του reddit, αυτόπτης μάρτυς, αφού άκουσε, όπως λέει, «δυνατούς θορύβους» από το αεροπλάνο.

Η φωτιά στο κινητήρα ξεκίνησε λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους και οι πιλότοι διεπίστωσαν αμέσως από ένδειξη στο πιλοτήριο το πρόβλημα που υπήρχε στο κινητήρα. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να επιστρέψουν αμέσως στο αεροδρόμιο.

«Δεν δείχνουν καλά τα πράγματα. Ας ελπίσουμε να καταφέρουν να το κατεβάσουν», σχολίασε ένας χρήστης κάτω από την ανάρτηση.

«Ω, Θεε μου! Κοιτάξτε αυτό το αεροπλάνο!», έγραψε ένας άλλος.

Η ίδια η εταιρεία σε ανακοίνωσή της ανέφερε για το περιστατικό:

«Ακολουθώντας την προβλεπόμενη σε τέτοιες περιπτώσεις διαδικασία οι πιλότοι ολοκλήρωσαν την αναγκαστική προσγείωση χωρίς πρόβλημα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Southwest Airlines.

Ενώ εκπρόσωπος του διεθνούς αεροδρομίου του Σολτ Λέικ Σίτι επιβεβαίωσε ότι ουδείς από τους 110 επιβάτες και το πενταμελές πλήρωμα τραυματίστηκε.