Πανδημία ήταν και πάει: Η Καθημερινή καρφώνει την κυβέρνηση – «Μάρτιος χωρίς κανένα μέτρο»

Βιάζονται για ακόμα μια φορά να τελειώσουν την πανδημία στην κυβέρνηση

5380137

Δεν πτοείται η κυβέρνηση από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας που είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη, ούτε από την εκτίναξη των θανάτων από κορονοϊό που καταγράφονται εδώ και μεγάλο διάστημα.

Το επιτελείο Μητσοτάκη, κλείνει τα μάτια στα σκληρά δεδομένα της πανδημίας και φαίνεται να σχεδιάζει Μάρτιο χωρίς κανένα μέτρο. Το ρεπορτάζ μάλιστα είναι της Καθημερινής, οπότε κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως πρόκειται για ένα δημοσίευμα που απλά φτιάχνει κλίμα. 

Το αντίθετο μάλιστα, πιο εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν κυβερνητική διαρροή…

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της Καθημερινής, προς σταδιακή άρση των λίγων μέτρων που έχουν απομείνει προσανατολίζεται η κυβέρνηση με τελικό ορίζοντα τον Μάρτιο, όπου βάσει του σχεδιασμού και της υφιστάμενης πορείας της πανδημίας το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει κανένα περιοριστικό μέτρο, πλην της χρήσης μάσκας, που θα μας συνοδεύει για καιρό.

Η τάση αυτή, της άρσης των περιορισμών και της επιστροφής στην κανονική ζωή, καταγράφεται ήδη σε όλη την Ευρώπη, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή κοινή διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που λαμβάνει χώρα στη Λυών. Φαίνεται πως σε όλες τις συζητήσεις κυριάρχησε η άποψη πως η άρση των μέτρων είναι πλέον επιβεβλημένη, με τους υπουργούς Υγείας των κρατών-μελών να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Το επόμενο διάστημα και έως το τέλος Φεβρουαρίου είναι πιθανόν να δούμε την πρώτη άρση περιορισμού που θα αφορά είτε τη χωρητικότητα στα μαγαζιά είτε τους καθήμενους.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως δεν είναι πιθανόν να δούμε ταυτόχρονα και τις δύο άρσεις, αλλά είτε τη μία είτε την άλλη.

Στις αρχές Μαρτίου, πάντως, δεν αποκλείεται να μην ισχύει κανένας περιορισμός.

Δεδομένο, όμως, πρέπει να θεωρείται πως το τελευταίο μέτρο που θα πάρει η κυβέρνηση είναι η απαγόρευση και φέτος των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Με την άρση, ωστόσο, των περιορισμών που θα έχει ισχύσει πιθανότατα στη διασκέδαση, θα επέλθει και η απαραίτητη εκτόνωση. Με το πέρας της Αποκριάς, που θα συνδέεται πιθανότατα με την τελευταία απαγόρευση, θα έχουμε όπως όλα δείχνουν έναν Μάρτιο χωρίς περιορισμούς.

Υπενθυμίζεται βεβαίως πως αυτό ισχύει για τους εμβολιασμένους, καθώς για τους ανεμβολίαστους θα εξακολουθήσουν να ισχύουν όλοι οι περιορισμοί, με βασικότερη την απαγόρευση εισόδου σε κλειστούς χώρους.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ