Newsroom

Newsroom

Πάμε σινεμά; Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα

Οι ιστορίες που ξετυλίγονται στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα. Η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, τι καλύτερο από βραδιές στα δροσερά θερινά σινεμά της πόλης;

59551f641dc524d2588b456d

«Η γυναίκα του ζωολογικού κήπου»

Βασισμένο στο παγκόσμιο μπεστ σέλερ της Νταϊάν Άκερμαν, το βιογραφικό δράμα της Νίκι Κάρο, με την – υποψήφια για Όσκαρ -Τζέσικα Τσαστέιν και τους Ντάνιελ Μπριλ και Γιόχαν Χέλντενμπεργκ, αφηγείται την ιστορία της Αντονίνα Ζαμπίνσκι, η οποία, στην Πολωνία του 1939, έσωσε τη ζωή εκατοντάδων Εβραίων, κρύβοντάς τους στον ζωολογικό κήπο της Βαρσοβίας, κατά την επέλαση των Ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου»

Έχοντας αποσπάσει τέσσερα από τα σημαντικότερα βραβεία Γκόγια (καλύτερης ταινίας, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και καλύτερου β΄ ανδρικού ρόλου για τον Μανόλο Σόλο), το ισπανικό αυτό θρίλερ – με τους Αντόνιο ντε λα Τόρε, Λουίς Καλέχο και Ρουθ Ντιάζ – είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού Ραούλ Αρεβάλο. Σε μια δυνατή ιστορία για τη βίαιη φύση του ανθρώπινου είδους και την ψευδαίσθηση της εξιλέωσης, ένας μοναχικός και ντροπαλός άνδρας γνωρίζει μία γυναίκα, της οποίας ο σύζυγος βρίσκεται στη φυλακή εδώ και οκτώ χρόνια. Όταν αποφυλακίζεται, ελπίζει πως θα μπορέσει να ξεκινήσει από την αρχή μαζί της. Όμως, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια μπερδεμένη γυναίκα και με έναν ξένο, που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος.

«Πρόκειται για ένα δραματικό θρίλερ, που έρχεται από τα σκοτεινά βάθη της ψυχής. Το μίσος, η πικρία και η οργή είναι συναισθήματα, που με έχουν απασχολήσει και μου έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον. Μία από τις προκλήσεις ήταν να παρουσιάσουμε τα πάντα με τον μέγιστο δυνατό ρεαλισμό. Για παράδειγμα, η βία πρέπει να αποτυπώνεται ως ακατέργαστη και τραχιά, όπως συμβαίνει και στην ίδια τη ζωή, γεγονός που, σε μία δομημένη πλοκή που εξυπηρετεί και ένα συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος και με στόχο να παραμείνει το ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο, είναι αρκετά πολύπλοκο».

«Τα παράπονα στον δήμαρχο»

Τη μεγαλύτερη φετινή επιτυχία στην Ιταλία σημείωσε η κωμωδία των Σάλβο Φικάρα και Βαλεντίνο Πικόνε, με πρωταγωνιστές τους ίδιους και τους Βιντσέντζο Αμάτο, Τόνι Σπεραντέο, Λέο Γκουλότα, Σέρτζιο Φρίσκια και Αντόνιο Κατάνια. Η ταινία μάς μεταφέρει σε ένα μικρό χωριό της Σικελίας, του οποίου ο -για πολλά χρόνια- διεφθαρμένος δήμαρχος χάνει τις εκλογές από έναν υποδειγματικό πολίτη, γεμάτο ήθος και ιδανικά. Είναι, όμως, οι κάτοικοι έτοιμοι να υποδεχτούν αυτήν τη νέα εποχή νομιμότητας και τάξης;

«Πάρτι γυναικών»

Ηρωίδες της κωμωδίας της Λουτσία Ανιέλο – με τους Σκάρλετ Γιοχάνσον, Ζόι Κράβιτζ, Κέιτ Μακίνον, Ντέμι Μουρ, Κόλτον Χέινς, Τζίλιαν Μπελ, Τάι Μπάρελ και Ντιν Γουίντερς – είναι πέντε φίλες από τα φοιτητικά τους χρόνια, οι οποίες, δέκα χρόνια μετά, αποφασίζουν να βρεθούν για το bachelorette πάρτι μίας από αυτές, η οποία παντρεύεται. Καθώς προσπαθούν να αναπληρώσουν τον χρόνο, θυμούνται τις ακρότητες του ένδοξου παρελθόντος τους. Όμως, η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου, όταν ένας άντρας stripper πέφτει νεκρός στο σαλόνι τους.

«Στόχος μου ήταν σίγουρα να κάνω μια ταινία, που σε κάνει να θες να πάρεις τις φιλενάδες σου και να πάτε μαζί στον κινηματογράφο και να γελάσετε. Από την άλλη, παράλληλα, ήθελα να υπονοήσω ότι, αν φέρεις και το αγόρι ή τον σύζυγό σου μαζί, μπορείτε να διασκεδάσετε εξίσου καλά» σημειώνει η σκηνοθέτις. «Υπάρχουν άνθρωποι από το παρελθόν μας, με τους οποίους δεν είμαστε πια τόσο κοντά. Η ταινία μπορεί να λειτουργήσει σαν εφαλτήριο, ώστε να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε κάποιους από αυτούς».

«Οδηγός οικογενειακής επιβίωσης»

Στη γαλλική κωμωδία του Γκαμπριέλ Ζιλιέν – Λαφεριέρ, ένας 13χρονος βρίσκεται στο κέντρο μίας «πολυσυλλεκτικής» οικογένειας. Με έξι ετεροθαλή αδέλφια, οκτώ γονείς και εξίσου πολλά σπίτια και μετακινήσεις, η οικογενειακή του ζωή είναι πολύ πιο περίπλοκη από τη σχολική. Η υπομονή, όμως, έχει κι ένα όριο. Έτσι, τα παιδιά αποφασίζουν να επαναστατήσουν και να αντιστρέψουν τους κανόνες. Παίζουν οι Ζιλί Γκαγιέ, Τιερί Νεβίκ, Ζιλί Ντεπαρντιέ, Λουσιέν Ζαν – Μπατίστ, Κλοντιά Ταγκμπό, Φιλίπ Κατερίν και Σαντάλ Λαντεσού.

«S.O.S Πεντάγωνο καλεί Μόσχα»

Από το 1964 έρχεται η μαύρη κωμωδία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ για τον Ψυχρό Πόλεμο και τον σουρεαλισμό στην πολιτική. Με τους Πίτερ Σέλερς, Τζορτζ Σ. Σκοτ και Στέρλινγκ Χέιντεν, ένας μανιώδης αντικομμουνιστής στρατηγός αποφασίζει ότι ο πόλεμος είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση και δεν μπορεί να μένει στα χέρια των πολιτικών. Έτσι, εκμεταλλευόμενος ένα απόρρητο σχέδιο επίθεσης με πυρηνικά όπλα εναντίον της Ρωσίας, στέλνει ένα βομβαρδιστικό να ρίξει πυρηνικούς πυραύλους σε στρατηγικούς στόχους της Σοβιετικής Ένωσης.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…