Newsroom

Newsroom

Πάμε για συμφωνία, δεν αποκλείεται ταξίδι αύριο Τσίπρα στο Βερολίνο

Ευχάριστα είναι τα μαντάτα που έρχονται από το Βερολίνο. Σύμφωνα με τη «Deutsche Welle», η γερμανική κυβέρνηση δεν θα εκπλαγεί…

tsipras 308

Ευχάριστα είναι τα μαντάτα που έρχονται από το Βερολίνο. Σύμφωνα με τη «Deutsche Welle», η γερμανική κυβέρνηση δεν θα εκπλαγεί εάν την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινωθεί ότι επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ Θεσμών και Ελλάδας.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο τονίζει πως παρά τις συνεχείς αναφορές για έξοδο από το ευρώ, τα έγκυρα μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα μείνει στο κοινό νόμισμα και πως το Grexit είναι απλώς ένα διαπραγματευτικό ατού.

Η αίσθηση πως μια συμφωνία είναι κοντά τροφοδοτείται και από τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο Βερολίνο, όπου η μόνη αρμόδια πηγή που προβαίνει σε δηλώσεις ουσίας, αν και περιορισμένης έκτασης, είναι η καγκελαρία και η Ανγκελα Μέρκελ κι όχι ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το επιτελείο του που φαίνεται να διαδραματίζουν έναν λίγο ή πολύ παθητικό ρόλο.

Κύριοι παίκτες των διαπραγματεύσεων από γερμανικής πλευράς είναι πλέον οι στενοί σύμβουλοι τις Ανγκελα Μέρκελ και βέβαια η ίδια, που το αργότερο κάθε δεύτερη ημέρα φαίνεται να επικοινωνεί με το Γάλλο πρόεδρο και τον Έλληνα πρωθυπουργό.  Στην αποψινή τηλεδιάσκεψη των τριών θέματα της ατζέντας θα πρέπει να είναι μεταξύ άλλων το συνταξιοδοτικό καθεστώς, οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ιδιωτικοποιήσεις.

Η «Deutche Welle», εξάλλου, αναφέρει πως τη Δευτέρα θα συναντηθούν στο Βερολίνο η Ανγκελα Μέρκελ με τους Φρανσουά Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα. Και αν από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις προκύψουν μέχρι αύριο απτά και βιώσιμα αποτελέσματα, δεν αποκλείεται η συνάντηση να πραγματοποιηθεί με διευρυμένη σύνθεση, με τη συμμετοχή δηλαδή και του Αλέξη Τσίπρα…

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…