Παλαγιά: "Δεν είναι και τόσο σπουδαίος ο συγκεκριμένος τάφος"

Μια άλλη εκδοχή για τον ένοικο του τύμβου της Αμφίπολης δίνει η καθηγήτρια Όλγα Παλλαγιά, επιμένοντας στη θεωρία της ότι ο…

palaggiaamfipoli

Μια άλλη εκδοχή για τον ένοικο του τύμβου της Αμφίπολης δίνει η καθηγήτρια Όλγα Παλλαγιά, επιμένοντας στη θεωρία της ότι ο τάφος είναι μεν Μακεδονικός, ωστόσο «από πάνω στήθηκε το πιο πλούσιο και εντυπωσιακό ύστερο ελληνιστικό-ρωμαϊκό μνημείο».

Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η καθηγήτρια ότι τα «μεγάλα» ευρήματα είναι σαφώς μεταγενέστερα ενώ ο τάφος δεν έχει καμία σχέση με τον Αλέξανδρο και τους στρατηγούς του, και τόνισε ότι πιθανόν είναι για κάποιον πολίτη του τέλους του 4ου ή και 3ου π.Χ. αιώνα. «Δεν είναι και τόσο σπουδαίος ο συγκεκριμένος τάφος, έχουν βρεθεί και άλλοι ανάλογοι και μάλιστα στην ίδια την Αμφίπολη» είπε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης ανέφερε ακόμη ότι «στην αρχή έβαλαν πολλούς νεκρούς στον τάφο. Μετά δεν μπορούσαν να βάλουν άλλους και έσκαψαν παρακάτω – όπου βρέθηκε ο κιβωτιόσχημος».

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

thalassa 3

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική…