Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»-Καταγγελία γιατρών: «Κάνουμε πολεμικού τύπου ιατρική» (video)

Προσωρινή, πρόχειρη λύση δόθηκε στο παρά πέντε, από τον Άδωνη Γεωργιάδη, μετά τον αντίκτυπο της δημοσιοποίησης της είδησης ότι αναστέλλονται τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

ΠΑΙΔΩΝ Αγλ Κυριακου

Έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, να αποφασίσουν οι γιατροί του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» να αναστείλουν τα χειρουργεία για να ευαισθητοποιηθεί ο υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης. Ο ίδιος , δήλωσε ότι δεν θα σταματήσουν τα χειρουργεία. Την ίδια στιγμή, επανέφερε και το θέμα της πληρωμής για να χειρουργηθεί κάποιος, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς, έχεις λεφτά, θα κάνει εγχείρηση το παιδί σου. Αν  δεν έχεις… Παράλληλα, πέταξε και το μπαλάκι…στους γιατρούς λέγοντας ότι είναι στην αρμοδιότητα τους να κρίνουν ποιο χειρουργείο χρήζει έκτακτης ανάγκης.

 

Η προσωρινή λύση αφορά μετακίνηση πέντε αναισθησιολόγων, ενώ θα συνδράμει καθημερινά και ένας από το Παίδων «Αγία Σοφία». Παράλληλα, θα προκηρυχθούν 3 θέσεις αναισθησιολόγων.

Να τονίσουμε ότι από τις 8 χειρουργικές αίθουσες στο νοσοκομείο λειτουργούν μόλις 3, καθώς δεν επαρκούν αναισθησιολόγοι και νοσηλευτές. Εννέα αναισθησιολόγοι έχουν μείνει που καλούνται να εξυπηρετήσουν χιλιάδες παιδιά. Περίπου 1.000 παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο «Αγλαΐα Κυριακού». Η αναμονή, σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνά τον 1,5 χρόνο.

 

«Κάνουμε πολεμικού τύπου ιατρική»

Την ίδια στιγμή ο χειρουργός και μέλος ΔΣ του «Αγλαΐα Κυριακού», Γιάννης Σκόνδρας, εξηγεί πως είναι είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο.

«Το 2022 είχαμε διανείμει σε όλες τις υπηρεσίες ένα έγγραφο. Είναι ακριβώς το ίδιο με τώρα, δεν έχει αλλάξει τίποτα», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο χειρουργός

«Το νοσοκομείο το δικό μας είναι ένα ειδικό νοσοκομείο, δεν είναι ένα απλό γενικό νοσοκομείο, εφημερεύει μέρα παρά μέρα για τη μισή Ελλάδα και τη νησιωτική. Έχει πάρα πολλές ανάγκες. Εδώ και περίπου 4 χρόνια λειτουργούμε με περίπου το 50% των δυνατοτήτων στο χειρουργείο, δεν το βγάζουμε προς τα έξω και αυτό ήταν το λάθος μας. Και τώρα που φτάσαμε στο παραπέντε αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Οι τρεις αίθουσες χειρουργείων που έχουν παραμείνει είναι στην ουσία τίποτα. Δεν φτάνουν, με τρεις αίθουσες το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Είναι και το θέμα της εκπαίδευσης. Εμείς δίνουμε πλήρη ειδικότητα σε γιατρούς που αργότερα θα βγουν έξω και θα δουλέψουν. Η εκπαίδευση είναι το ίδιο σημαντική με το να κάνεις τα παιδιά καλά. Σκεφτόμαστε, αν συνεχίσει αυτό το πράγμα να συμβαίνει, να δηλώσουμε αδυναμία».

«Κάνουμε κάθε μέρα πολεμικού τύπου ιατρική. Έχουμε δηλαδή μπροστά στο χειρουργείο 10, 15 ασθενείς, κάνουμε καθημερινά διαλογή, ποιοι πρέπει να χειρουργηθούν σήμερα», συμπληρώνει.

«Ας ρωτήσουν»
Όπως λέει ο κ. Σκόνδρας:

«Η κατάσταση είναι πολύ πιο τραγική από όσο που βγαίνει προς τα έξω. Ο λόγος που είπαμε να κλείσουμε μια αίθουσα να πάμε στις δύο, είναι για να παραμείνουμε ασφαλείς, γιατί αν ένα πράγμα χαρακτηρίζει το νοσοκομείο που δουλεύω, είναι η ασφάλεια».

Ο κ. Σκόνδρας μίλησε και για τα απογευματινά χειρουργεία που προορίζεται να θεσμοθετήσει το υπουργείο Υγείας.

«Το Παίδων είναι ειδικό νοσοκομείο, δεν είναι ένα νοσοκομείο. Αφού δεν ξέρουν, από αυτά που λένε έτσι φαίνεται, γιατί δεν έρχονται να ρωτήσουν; Ντροπή είναι; Είμαστε μοναδικό νοσοκομείο και δίνουμε πλήρη ειδικότητα».

 

 

 

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…