Παίδων «Αγία Σοφία» επεισόδιο 27- Το νέο αφήγημα του Βασίλη Κικίλια

Σάββατο 27 Ιουνίου. Πέρασαν 13 ημέρες από  την αναγγελία «επαναλειτουργίας» του Παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου «Αγία Σοφία», και η προκλητική αδιαφορία του Βασίλη Κικίλια συνεχίζεται κανονικά. Άλλωστε το hashtag στα social για τον υπουργό έφθασε το No 27.  Πριν όμως πάτε για τα ψώνια σας, το μπάνιο η τον καφέ σας μην ξεχάσετε να χειροκροτήσετε τον υπουργό της «καρδιάς μας»... που κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να κινδυνεύουν χιλιάδες παιδιά με καρδιοπάθεια. 

4923198

«Έως τις αρχές του 2020, η ανθρωπότητα δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι οι πολιτικές υγείας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της παγκόσμιας ασφάλειας και την απόλυτη προϋπόθεση κάθε πολιτικής ανάπτυξης και ευημερίας», μας ενημερώνει ο υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παραπολοτικά», αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊου στην χώρα μας από το Υπουργείο.

Του Βασίλη Κικίλια προφανώς του ξέφυγε στο άρθρο του να πει ότι του είναι αδιάφορο αν η ζωή ενός μικρού παιδιού κινδυνεύει, αφήνοντας τα στο έλεος του Θεού  όταν η  υπόσχεση-δήλωση  που είπε για άμεση επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου Αγία Σοφία.

Μάλλον για τον ίδιο  δεν  αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της παγκόσμιας ασφάλειας. Συνεχίζοντας μάλιστα το αφήγημα περί δημόσιας Υγείας, ο υπουργός ανέφερε «Για πρώτη φορά, σε όλες τις έρευνες οι πολίτες δηλώνουν πλέον την εμπιστοσύνη και την ικανοποίησή τους στο Σύστημα Υγείας της Πατρίδας μας. Ενισχύσαμε τα δημόσια νοσοκομεία με ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές.  Αναβαθμίσαμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, αναβαπτιστήκαμε στη συνείδηση του Έλληνα και κερδίσαμε το σεβασμό της διεθνούς κοινότητας. Όλα αυτά σε διάστημα λίγων μηνών.Το έργο βάσης που συντελέστηκε στην υγεία αποτελεί μια εθνική προίκα. Πάνω σε αυτό καλούμαστε να χτίσουμε σήμερα, ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας», γράφει, αλλά σκανδαλωδώς και πάλι αδιαφορεί επιδεικτικά- αν και βλέπει- πως έχουν έρθει στα όριά τους οι γονείς με παιδιά με καρδιοπάθεια όπως και πολύς κόσμος.

Πέρασαν ήδη 13 μέρες από την αναγγελία «επαναλειτουργίας», 13η μέρα που ο  Βασίλης Κικίλιας βλέπει… ότι οι πολίτες δηλώνουν πλέον την εμπιστοσύνη και την ικανοποίησή τους στο Σύστημα Υγείας. Μάλλον ο υπουργός με τα δικά του μάτια βλέπει πολίτες άλλης χώρας που προφανώς και έχουν καλύτερο σύστημα υγείας από την Ελλάδα και δεν εποφθαλμιούν το δημόσιο αγαθό που ανήκει ξεκάθαρα στους πολίτες που με κόπο αλλά και τον όβολο τους προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό! Αλλά θα τους βγάλει fake news ότι διαδίδουν που δεν βλέπουν το έργο το οποίο έχει ξεκινήσει για την ανάταση της δημόσιας Υγείας

Όπως είπε, Ανασυντάξαμε και αξιοποιήσαμε στο μέγιστο το δυναμικό του ΕΣΥ, ανθρώπινο και υλικό. Λάβαμε τάχιστα όλες τις απαιτούμενες πολιτικές πρωτοβουλίες και οργανώσαμε μια κοινωνική πανστρατιά… και την ίδια στιγμή πέφτει μόνος του στην παγίδα καθώς άθελα του «αποκάλυψε» την παντελή έλλειψη προετοιμασίας εκ μέρους του υπουργείου Υγείας αναφορικά με τη διενέργεια μαζικών ελέγχων για την εξάπλωση του κοροναϊού από τις περίφημες 500 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε:

«Μέσα σε 50 ημέρες οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ έχουν πραγματοποιήσει 2.449 αποστολές λαμβάνοντας 41.785 δείγματα. Συνεχίζουμε εντατικά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, με βάση τον επιστημονικό σχεδιασμό & με στόχο την περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας της υγείας όλων μας».

Αλλά φυσικά για τον Βασίλη Κικίλια λίγη σημασία έχουν όλα αυτά που λέει και μετά αυτοακυρώνεται. Το θέμα για εκείνον είναι να μην χαλάσει η εικόνα του επιτελικού κράτους του Μωυσή που μας έσωσε από τον κορονοϊο και μπορούμε πλέον να ανοίξουμε τις πύλες στου Τουρίστες οι οποίοι με την σειρά τους θα μεταφέρουν το νέο κύμα του covid-19, για να αποδείξουμε ότι έχουμε απλά το τέλειο σύστημα υγείας. 

Το είπε άλλωστε κλείνοντας το άρθρο του: ‘«Η Ελλάδα, αυτήν τη στιγμή, βρίσκεται σε θέση ισχύος έναντι του ανταγωνισμού. Γιατί τουρισμός και επενδύσεις δεν κατευθύνονται σε περιοχές όπου δεν διασφαλίζεται η ζωή». Aυτή είναι η ουσία για τον Βασίλη Κικίλια. Το κέρδος…που μπορεί όμως να στοιχίσει τις ζωές χιλιάδων αθώων παιδιών.

Και όπως αλίευσα ένα εύστοχο σχόλιο από χρήστη του twitter:” Ο Βασίλης βγήκε στη βεράντα του τεντώθηκε μετά από ένα πλούσιο πρωινό και αναρωτήθηκε αν επιτέλους σήμερα θα έπιαναν τόπο οι προσπάθειές του, και τα κ@λ@παιδα θα σταματούσαν να χρειάζονται χειρουργείο, θα αποκτούσαν επιτέλους ατομική ευθύνη και σεβασμό στον υπουργό. Αναστέναξε.’

Το επεισόδιο Παίδων Αγία Σοφία έφτασε στο No 27, όμως ελπίζουμε να μην έχει και συνέχεια. Αλλά και πάλι εδώ θα είμαστε για του το υπενθυμίζουμε!
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ