Παγώνη σε αρνητή του εμβολίου: «Η δική μου άποψη μετράει, όχι η δική σας»

Αντιπαράθεση για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορονοϊού: "Στην ιατρική δε μιλάμε με προσωπικές απόψεις"

4052089

Αντιπαράθεση για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορονοϊού είχαν στον αέρα της πρωινής εκπομπής του Mega η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, και ο κλινικός διαιτολόγος Αντώνης Πουλτουρτζίδης, ο οποίος αρνείται να εμβολιαστεί.

Ο κ. Πουλτουρτζίδης, εκφράζοντας την άποψή του, υποστήριξε πως τα εμβόλια για όσο βρίσκονται σε στάδιο δοκιμής θα πρέπει να διατηρούν τη λεγόμενη κίτρινη κάρτα. «Οι δύο λέξεις που φοβίζουν την κοινωνία είναι η κίτρινη κάρτα και το πιστοποιητικό αντισωμάτων», ανέφερε, ισχυριζόμενος ότι τα εμβόλια δεν έχουν πάρει επίσημη αδειοδότηση, αλλά μόνο προσωρινές άδειες.

Σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση της Ματίνας Παγώνη: «Εγώ σέβομαι τις προσωπικές απόψεις, αλλά στην ιατρική δε μιλάμε με προσωπικές απόψεις, μιλάμε με επιστημονικά δεδομένα, μελέτες φάσης. Όταν το εμβόλιο ή το φάρμακο έχει περάσει στην τρίτη φάση, όπου φαίνονται οι παρενέργειες και ό,τι άλλο είναι για να πάρει την τελική απόφαση η επιτροπή, νομίζω ότι οι προσωπικές απόψεις δεν έχουν καμία σχέση. Όταν μιλάμε για φάρμακα ή εμβόλια μιλάμε με επιστημονικά δεδομένα και όχι με γενικότητες. Η δική μου η άποψη η προσωπική δεν έχει καμία σχέση. Αυτή τη στιγμή τα επιστημονικά δεδομένα, μελέτες εκατομμυρίων ανθρώπων, εμβολιασμοί εκατομμυρίων ανθρώπων, παρενέργειες, είναι όλα στα χέρια του καθενός. Αν μπει λοιπόν ο καθένας θα δει τις μελέτες σε περιοδικά τα οποία χρησιμοποιούμε για όλες τις ασθένειες σε όλο τον κόσμο, επομένως όλα αυτά, οι γενικότητες χωρίς ειδικότητες, δεν μπορούν να λέγονται. Το εμβόλιο έχει περάσει τις φάσεις, έχει εγκριθεί, έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια και δισεκατομμύρια κόσμος, έχουμε στα χέρια μας το ποιες είναι οι παρενέργειες από το εμβόλιο και ποιες είναι σε αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και τι έχει συμβεί σε διάφορα όργανα σε ποσοστά, με συγκεριμένες μελέτες. Και επιπλέον, από τα χέρια μας έχει περάσει τόσος κόσμος με Covid, που η δική μου άποψη μετράει, και όχι η δική σας, που δεν είστε γιατρός, δεν έχετε καμία σχέση με τους ασθενείς μπροστά σας. Άλλο να έχεις τον άρρωστο μπροστά και να έχεις την εμπειρία, και άλλο να κάθεσαι σε ένα γραφείο και να λες την προσωπική σου άποψη».

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

thalassa 3

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική…