Newsroom

Newsroom

Παγκόσμια ανησυχία για τον κορονοϊό στην Κίνα που ανακοίνωσε μόλις… έναν θάνατο

Αμφισβητεί τα δεδομένα που ανακοινώνουν οι αρχές στο Πεκίνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

AP - Κινα κορονοιος

Το κινεζικό Κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο διαπιστώθηκε ένας θάνατος ασθενούς εξαιτίας της COVID-19, έναντι πέντε το προηγούμενο, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη γιγαντιαία ασιατική χώρα των 1,41 δισεκ. κατοίκων να φθάνει τους 5.259 νεκρούς από τα τέλη του 2019.

Καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τόνισε χθες πως δεν θεωρεί «αντιπροσωπευτικά» τα δεδομένα που ανακοινώνουν οι αρχές στο Πεκίνο, ενώ χαρακτήρισε «υπερβολικά στενό» τον ορισμό των θανάτων που οφείλονται στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ενεθάρρυνε σθεναρά» χθες Τετάρτη τα κράτη μέλη να ζητούν οι ταξιδιώτες από την Κίνα να υποβάλλονται σε μοριακά τεστ το πολύ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πολλές κυβερνήσεις ανακοίνωσαν περιοριστικά μέτρα τις τελευταίες εβδομάδες, επικαλούμενες τις πληροφορίες για εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην Κίνα, μέτρα τα οποία οι κινεζικές αρχές κρίνουν πως είναι αδικαιολόγητα και «απαράδεκτα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους επανέλαβε ότι ο Οργανισμός «ανησυχεί» για την αύξηση των μολύνσεων από την Covid-19 στην Κίνα.

«Συνεχίζουμε να ζητάμε από την Κίνα πιο γρήγορα, τακτικά, αξιόπιστα δεδομένα για τις νοσηλείες και τους θανάτους, καθώς και μια πιο ολοκληρωμένη ιογενή αλληλουχία σε πραγματικό χρόνο», είπε.

«Ο ΠΟΥ ανησυχεί για τον κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή στην Κίνα και έχει επαναλάβει τη σημασία του εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων των αναμνηστικών δόσεων για την προστασία από την εισαγωγή στο νοσοκομείο, τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…