Παγιώνεται η δημοσκοπική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και "κλέβει" την παράσταση νίκης μετά τη ΔΕΘ

[…]

dimoskopisis

Την υπεροχή που κατέγραφε σε όλες τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος παγιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ., όπως επιβεβαίωσαν τρεις ακόμα μετρήσεις που δημοσιοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, στον απόηχο και της παρουσίας του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, η οποία έγινε αποδεκτή θετικά από τους πολίτες.

Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της “Real News”, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,6%, έναντι 19,9% της Ν.Δ. Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τη διαφορά στο 4,7% με 30,0% έναντι 25,3%. Τρίτη παραμένει η Χ.Α. με 6,7% και ακολουθούν Ποτάμι (5,6%), ΚΚΕ (5,1%), Ελιά (4,2%), ΑΝ.ΕΛΛ. (3,2%), ΔΗΜ.ΑΡ. (1%).

Σε δημοσκόπηση της ALCO για το “Πρώτο Θέμα”, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26% έναντι 22,2% της Ν.Δ., με την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων να ανοίγει την “ψαλίδα” στο 4,2%, με 28% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 23,8% για τη Ν.Δ. Σύμφωνα με την ALCO, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 4,3%, οι ΑΝ.ΕΛΛ. 3,1%, η Χ.Α. 6,2%, η ΔΗΜ.ΑΡ. 1,7%, το ΚΚΕ 4,4, το Ποτάμι 4,3%, ο ΛΑΟΣ 1,1 και οι Οικολόγοι 1%.

Προβάδισμα με 25,8% έναντι 22% της Ν.Δ. καταγράφει για τον ΣΥΡΙΖΑ και η δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την εφημερίδα “Το Παρόν”. Τρίτο κόμμα είναι η Χ.Α. (6,7%) και ακολουθούν: ΚΚΕ (5,5%), Ποτάμι (4,7%), ΠΑΣΟΚ (4,2%), ΑΝ.ΕΛΛ. (3,2%), ΛΑΟΣ (1,3%) και ΔΗΜ.ΑΡ. στο 1%.

Παράλληλα, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα της MRB για την παράσταση νίκης, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με συντριπτική διαφορά 26,2% έναντι της Ν.Δ. (49,6%-23,4%), αλλά και την ικανότητα διακυβέρνησης, για την οποία 32,7% εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ και 31,3% τη ΝΔ. Επίσης, στη μέτρηση της Rass, την “παράσταση νίκης”… κλέβει ο ΣΥΡΙΖΑ με 68,6%, με τη Ν.Δ. να συγκεντρώνει 25,6%.

Όσον αφορά την παρουσία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, στη μέτρηση της MRB 29,1% των πολιτών αξιολογούν θετικά τις θέσεις του πρωθυπουργού, ενώ θετικό πρόσημο στις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα έβαλε το 37,3%. Επιπλέον οι αρνητικές κρίσεις για τον Αντ. Σαμαρά είναι κατά 7% μεγαλύτερες σε σχέση με τον Αλ. Τσίπρα.

Γενικότερα ως προς την παρουσία των δύο στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός είχε ως θετικά χαρακτηριστικά τη σταθερότητα – ασφάλεια, την αλήθεια, τον ρεαλισμό και την πειστικότητα. Οι θέσεις του Αλ. Τσίπρα αξιολογούνται θετικά ως προς την ανάπτυξη, την ελπίδα και την ανακούφιση. Κατά τη Rass ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπεισε περισσότερους για τις εξαγγελίες του από όσους ο Αντώνης Σαμαράς, με την αναμέτρηση να καταλήγει σε 19,6% – 10,7%.

Ως προς την “αξιοπιστία”, στη δημοσκόπηση της ALCO ο Αντ. Σαμαράς υπερτερεί του Αλ. Τσίπρα με μόλις 33,5% έναντι 32,5%, ενώ εξίσου ισχνή είναι και η διαφορά ως προς την ευνοϊκή γνώμη για τον πρώτο (26,6%) έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ (26,2%), σύμφωνα με την MRB.

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του