Newsroom

Newsroom

Ούτε σήμερα θα μάθουμε αν υπάρχουν νεκροί στα γκαράζ του Norman Atlantic (δείτε νέο συγκλονιστικό βίντεο από την ώρα του πανικού)

Την ώρα που η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται στο Norman Atlantic και δεν έχει γίνει εφικτό να υπάρξει πρόσβαση στα…

norman 18

Την ώρα που η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται στο Norman Atlantic και δεν έχει γίνει εφικτό να υπάρξει πρόσβαση στα γκαράζ του πλοίου, ο αρμόδιος ιταλός εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει τη συνδρομή των ελληνικών εισαγγελικών αρχών.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Έτορε Καρντινάλι δεν μετέβη σήμερα Κυριακή στο Μπρίντιζι,  όπου βρίσκεται το πλοίο,  αλλά έκανε γνωστό σε εκπροσώπους της ελληνικής πρεσβείας στην Ρώμη, ότι πρόκειται να ζητήσει την συνεργασία των ελληνικών εισαγγελικών αρχών, με στόχο την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών.

Σήμερα Κυριακή οι πραγματογνώμονες στο Νοrman Atlantic, μαζί με ομάδα πυροσβεστών, εισήλθαν για τρίτη φορά σε αυτό, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο πλοίο εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες φωτιάς οι οποίες δημιουργήθηκαν εξαιτίας του οξυγόνου το οποίο εισήλθε σε χώρους του καραβιού όπου είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά, μετά από τη ρυμούλκησή του στο Μπρίντιζι. Γι’ αυτό και δεν είναι ακόμα εφικτή η είσοδος στα γκαράζ, όπου και θα διαπιστωθεί αν εκεί βρίσκονται κι άλλοι νεκροί, οδηγοί ή μετανάστες.

Το Σάββατο, πάντως, επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού του ελληνικής υπηκοότητας επιβαίνοντα Γεράσιμου Καζαντζίδη.