Ουρές στα φαρμακεία για την προμήθεια των φαρμάκων υψηλού κόστους

[…]

farmakeio

Ουρές έχουν σχηματιστεί από το πρωί της Τρίτης στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, αφού οι ασθενείς που πάσχουν από ειδικές παθήσεις προμηθεύονται τα φάρμακα υψηλού κόστους. Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για τη μη χορήγηση απαραίτητων φαρμάκων σε χρόνια πάσχοντες ασθενείς και αφορά τους ελεγχόμενους φαρμακοποιούς για το αδίκημα της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο.
Πάντως, χιλιάδες ασφαλισμένοι εξακολουθούν να πληρώνουν οι ίδιοι τοις μετρητοίς τα φάρμακά τους, καθώς συνεχίζεται η κινητοποίηση των φαρμακοποιών με αίτημα την εξόφληση των οφειλομένων.
Το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ στην Αττική είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 π.μ. έως 7.00 μ.μ., εκτός Τετάρτης που είναι 8.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ. Κατ’ εξαίρεση την Τετάρτη τα φαρμακεία στην Αττική θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 7.00 μ.μ. Οι ασφαλισμένοι της επαρχίας προμηθεύονται τα φάρμακα του καταλόγου από τις κατά τόπους μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, έπειτα από παραγγελία.


Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…