"Όχι" και από Σόιμπλε σε Σύνοδο Κορυφής

«Όχι» στην πρόταση του πρωθυπουργού του Αλέξη Τσίπρα για σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής απάντησε και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον οποίο μαζί με το ΔΝΤ υπέδειξαν ως υπεύθυνους για την αναβολή του Eurogroup της Μ. Πέμπτης, κυβερνητικές πηγές.

5720a9461dc5246c1f8b4afd

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Der Tagesspiegel ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σε μια ενδεχόμενη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ήταν αρνητικός.

Τα υπάρχοντα προβλήματα επιλύονται, σύμφωνα με το γερμανό υπουργό, στο πλαίσιο του Eurogroup.

«Βρισκόμαστε στο σημείο όπου οι Θεσμοί στις συνομιλίες με την Ελλάδα δεν έχουν σημειώσει τόση πρόοδο όση απαιτείται από τον πρόεδρο του Eurogroup προκειμένου να συγκαλέσει συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Όταν καλυφθούν οι προϋποθέσεις, θα γίνει η συνάντηση» υπογράμμισε ακόμα ο Σόιμπλε.

Επισημαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά οδηγήθηκε στην κίνηση αυτή (σ.σ να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής) ύστερα από την αδυναμία επίτευξης συμβιβαστικής λύσης με τους θεσμούς και ενώ αναζητείται τρόπος να ξεπεραστεί ο σκόπελος των προληπτικών μέτρων που αξιώνει να παρθούν το ΔΝΤ σε περίπτωση απόκλισης των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.