Όχι από Γεννηματά στον εκλογικό νόμο – Άνοιγμα σε ΝΔ-Ποτάμι

«Αποσπασματικές ρυθμίσεις δεν ψηφίζουμε. Ο νέος νόμος καθιστά ρυθμιστή τη Χρυσή Αυγή... Εμείς δεν θα βάλουμε πλάτη στους τακτικισμούς του ενός και του άλλου», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ξεκαθαρίζοντας την πρόθεσή της να μην ψηφίσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

57792a5e1dc52480018b4731

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διαμήνυσε πως θα καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο στην Βουλή με τις προτάσεις για τον εκλογικό νόμο.

«Θέλουμε κυβερνησιμότητα, σταθερότητα, συνεννόηση και συνεργασία» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΙ η κ. Γεννηματά, κάνοντας άνοιγμα σε Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι. «Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστηρίζει μείωση του μπόνους και η μεταρρυθμιστική ΝΔ πέρυσι έλεγε για μείωση μπόνους των 50 εδρών». Τόνισε δε, ότι

«Ο εκλογικός νόμος θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα στο να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων ώστε να υπάρξει ευρύτατη συνεργασία την επόμενη μέρα και να μην οδηγηθούμε σε ακυβερνησία. Τους προκαλώ να έρθουν να συζητήσουμε και ως το φθινόπωρο να έχουμε βάλει ένα χρονοδιάγραμμα να μπορέσουμε να βρούμε ένα κοινό σημείο».

Μιλώντας για την συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξόμου τόνισε ότι «Από τα πέντε θέματα που μού ανέπτυξε περιορίστηκε στα δύο… Γιατί όχι δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς αλλά και τους μετανάστες μας; γιατί δεν μπορούμε να σπάσουμε τις περιφέρειες;» διερωτήθηκε ενώ τόνισε ότι «Επιθυμούμε ευρύτατη εκλογική συνεννόηση για εκλογικό νόμο. Γιατί βιάζεται ο κ. Τσίπρας; Γιατί δεν τον ρύθμισε πέρυσι το νόμο; Γιατί επέλεξε το μπόνους των 50 εδρών όταν του προτείναμε να ψηφίσει την απλή εκλογική με πλειοψηφία 250 βουλευτών και επέλεξε να κυβερνήσει με την ακροδεξιά απόφυση;».

Μαξίμου: «Ενδεχόμενο υποχώρησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από την πρότασή της για απλή αναλογική»

Μετά την συνέντευξη της κ. Γεννηματά, κυβερνητικός αξιωματούχος, σχολίασε στο ΑΠΕ, ότι στις 50 προτάσεις που επεξεργάστηκε η Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρητά αναφέρεται σε καθιέρωση της απλής αναλογικής και διατήρηση του 3%.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός αξιωματούχος υπενθυμίζει ότι στις 50 προτάσεις που επεξεργάστηκε η Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που πραγματοποιήθηκε 14-15 Μαΐου, «δηλαδή σε χρόνο προτού η κυβέρνηση ανακοινώσει την πρωτοβουλία της για αλλαγή του εκλογικού νόμου», ρητά αναφέρεται: «Ριζική αλλαγή του Εκλογικού Νόμου. Καθιέρωση της απλής αναλογικής. Διατήρηση του 3% ως ελάχιστου ποσοστού εισόδου στη Βουλή».

Επιπλέον, παραπέμπει ως προς αυτό και σε σημερινή συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, εταίρου του ΠΑΣΟΚ στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπου ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναφέρει: «Σταθερά έχουμε τη θέση της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, η οποία είναι και μία από τις πενήντα θέσεις της νέας προοδευτικής πρότασης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που παρουσιάστηκε δημόσια μετά την πρόσφατη προγραμματική Συνδιάσκεψη. Είναι φανερό ότι η πρόταση για απλή αναλογική δεν μπορεί παρά να στηριχθεί».

Επισημαίνει ακόμη συνέντευξη, του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», εντός της περασμένης εβδομάδας, όπου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Εμείς έχουμε πάρει μία ομόφωνη απόφαση στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πριν από λίγους μήνες για συγκεκριμένες προβλέψεις στον εκλογικό νόμο και σε αυτές τις ομόφωνες προτάσεις θα παραμείνουμε πιστοί, τόσο σε σχέση με την κατάργηση του “μπόνους” όσο και με το όριο εισόδου στη Βουλή, και, προφανώς για το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών».

(φωτό eurokinissi)

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο