Θωράκιση των συνόρων ζητά ο Βαρβιτσιώτης μετά το νέο θάνατο πρόσφυγα στη Μόρια

Ευαισθητοποιήθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά το νέο θάνατο πρόσφυγα στη Μόρια και ζητά θωράκιση των συνόρων. Ο τομεάρχης Μεταναστευτικού της ΝΔ, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9, επέκρινε την κυβέρνηση για διοικητική ανεπάρκεια στη διαχείριση του προσφυγικού, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει και σε καμία κίνηση θωράκισης των συνόρων».

5825d5191dc52477308b4698

«Έχουμε χρήματα και δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε το παραμικρό […] θα χρέωνα στην κυβέρνηση τουλάχιστον διοικητική ανεπάρκεια» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης και υπογράμμισε τις «ατελείωτες καθυστερήσεις» που παρατηρούνται στις αιτήσεις ασύλου, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει και σε καμία κίνηση θωράκισης των συνόρων».

Ερωτηθείς για τον χάρτη των προσφύγων με αφορμή το διάταγμα Τράμπ, ο τομεάρχης Μεταναστευτικού της ΝΔ απάντησε: «Σ΄εμας έχει αλλάξει ο χάρτης του Προσφυγικού εδώ και πολύ καιρό. Πλέον έρχονται άνθρωποι από την Καραϊβική, δεν είναι Σύροι, είναι οικονομικοί μετανάστες, κυρίως από την Αφρική. Είναι άνδρες μόνοι τους, δεν είναι οικογένειες, ενώ αρκετοί εμπλέκονται με κυκλώματα trafficing». Συμπλήρωσε, δε, ότι η πολιτική Τράμπ για τους μετανάστες, βάζει ψηλά το θέμα στην ατζέντα και θα επηρεάσει και την ΕΕ. «Η πολιτική αντιμετώπιση “ανοίξαμε και σας περιμένουμε” δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί» υπογράμμισε.

Εκτίμησε ότι η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει ενιαία στρατηγική στο Μεταναστευτικό και το Οικονομικό, να προχωρήσει δηλαδή στην πολιτική ενοποίηση. «Μια ισχυρή Ευρώπη πρέπει να είναι η απάντηση στον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σύντομα» υποστήριξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

6070988

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

Ο συλληφθείς αστυνομικός θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

argentina

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

Διακοπή, ένταση και ένα γκολ που ακυρώθηκε δύο ώρες αφότου σημειώθηκε είχε το μενού στο…