Θωράκιση των συνόρων ζητά ο Βαρβιτσιώτης μετά το νέο θάνατο πρόσφυγα στη Μόρια

Ευαισθητοποιήθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά το νέο θάνατο πρόσφυγα στη Μόρια και ζητά θωράκιση των συνόρων. Ο τομεάρχης Μεταναστευτικού της ΝΔ, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9, επέκρινε την κυβέρνηση για διοικητική ανεπάρκεια στη διαχείριση του προσφυγικού, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει και σε καμία κίνηση θωράκισης των συνόρων».

5825d5191dc52477308b4698

«Έχουμε χρήματα και δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε το παραμικρό […] θα χρέωνα στην κυβέρνηση τουλάχιστον διοικητική ανεπάρκεια» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης και υπογράμμισε τις «ατελείωτες καθυστερήσεις» που παρατηρούνται στις αιτήσεις ασύλου, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει και σε καμία κίνηση θωράκισης των συνόρων».

Ερωτηθείς για τον χάρτη των προσφύγων με αφορμή το διάταγμα Τράμπ, ο τομεάρχης Μεταναστευτικού της ΝΔ απάντησε: «Σ΄εμας έχει αλλάξει ο χάρτης του Προσφυγικού εδώ και πολύ καιρό. Πλέον έρχονται άνθρωποι από την Καραϊβική, δεν είναι Σύροι, είναι οικονομικοί μετανάστες, κυρίως από την Αφρική. Είναι άνδρες μόνοι τους, δεν είναι οικογένειες, ενώ αρκετοί εμπλέκονται με κυκλώματα trafficing». Συμπλήρωσε, δε, ότι η πολιτική Τράμπ για τους μετανάστες, βάζει ψηλά το θέμα στην ατζέντα και θα επηρεάσει και την ΕΕ. «Η πολιτική αντιμετώπιση “ανοίξαμε και σας περιμένουμε” δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί» υπογράμμισε.

Εκτίμησε ότι η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει ενιαία στρατηγική στο Μεταναστευτικό και το Οικονομικό, να προχωρήσει δηλαδή στην πολιτική ενοποίηση. «Μια ισχυρή Ευρώπη πρέπει να είναι η απάντηση στον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σύντομα» υποστήριξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…