Newsroom

Newsroom

Ουάσινγκτον: Εννέα τραυματίες από πυροβολισμούς – Ανάμεσά τους ένα 9χρονο αγόρι

Νέο περιστατικό mass shooting σημειώθηκε στην Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 4ης Ιουλίου, πέντε μίλια από το Καπιτώλιο. Ο δράστης πυροβόλησε μέσα από σκουρόχρωμο SUV.

astynomia hpa

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένας 9χρονος και ένας 17χρονος, σε πυροβολισμούς νωρίς το πρωί της Τετάρτης (5/7), οι οποίοι συνέβησαν την ώρα που τα θύματα γιόρταζαν την 4η Ιουλίου στην Ουάσινγκτον, κοντά στην οδό Μιντ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Και οι εννέα είχαν τραύματα τα οποία δεν απειλούσαν τη ζωή τους μετά τους πυροβολισμούς, δήλωσε η αστυνομία σύμφωνα με το CNN. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δράστης πυροβόλησε μέσα από ένα σκουρόχρωμο SUV που κατέβαινε την οδό Meade Street.

«Καθώς διέσχιζε το δρόμο, σταμάτησε» και τουλάχιστον ένα άτομο από το όχημα «πυροβόλησε προς την κατεύθυνση κάποιων κατοίκων μας που βρίσκονταν έξω και απλώς γιόρταζαν την 4η Ιουλίου», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Φαίνεται ότι οι πυροβολισμοί είχαν στόχο αυτούς τους κατοίκους και τα θύματα που χτυπήθηκαν».

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για τους πυροβολισμούς λίγο πριν από τη 1 π.μ. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.

Οι πυροβολισμοί συνέβησαν λίγα τετράγωνα από τα σύνορα της πολιτείας του Μέριλαντ και περίπου 5 μίλια από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, δήλωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία αναζητά το SUV. Λεπτομέρειες σχετικά με το αν οι ερευνητές είχαν εντοπίσει υπόπτους δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.

Τουλάχιστον 350 μαζικοί πυροβολισμοί έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με το αρχείο Gun Violence Archive, το οποίο, όπως και το CNN, ορίζει ως μαζικό πυροβολισμό αυτόν κατά τον οποίο πυροβολούνται τέσσερα ή περισσότερα άτομα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο δράστης.

Οι πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 4ης Ιουλίου που σημαδεύτηκαν από παρόμοια συμβάντα σε διαφορετικά μέρη της χώρας.

Στη Φιλαδέλφεια, πυροβολισμοί το βράδυ της Δευτέρας άφησαν πίσω τους πέντε νεκρούς καθώς επίσης και δύο αγόρια τραυματισμένα. Το ίδιο βράδυ στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, από πυροβολισμούς σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι οκτώ.

Νωρίς την Κυριακή, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς στη Βαλτιμόρη, σύμφωνα με τις αρχές.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…