Όταν ο πρωθυπουργός δεν λείπει σε τριήμερα γράφει ανακοινώσεις για το Documento

Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε αρκετές φορές έως τώρα εκδικητικά να κλείσει το ενοχλητικό Documento. Έφτασε στο σημείο να παρέμβει προσωπικά σε επιχειρηματίες για να κόψει τη διαφήμιση στην εφημερίδα. Απέτυχε σε όλα. Το μόνο που κατάφερε είναι οι πράξεις του να γίνουν γνωστές σε όλο τον κόσμο και να βγουν ανακοινώσεις καταγγελίας του από το Συμβούλιο της Ευρώπης και τις διεθνείς οργανώσεις Τύπου.

5223236 1

Στην Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή μετρά 12.000 νεκρούς, και έχει μια οικονομία κατεστραμμένη με τους πολίτες στο έλεος της πανδημίας ο πρωθυπουργός της χώρας όταν δεν πετάει με το ελικόπτερο κάποιου καναλάρχη, στα διαλείμματα από τα χαρωπά τριήμερά του, βγάζει ανακοινώσεις για το Documento. Για πολλοστή φορά, με μια νέα ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία αφήνει διάφορα υπονοούμενα για το Documento σε σχέση με το πώς εκδόθηκε και πως συνεχίζει να εκδίδεται και επιχειρεί επίμονα να εμπλέξει τον εκδότη του και την εφημερίδα με τον εργολάβο Καλογρίτσα.

Από το 2017 η Νέα Δημοκρατία απέδιδε την έκδοση του Documento στα θαλασσοδάνεια Καλογρίτσα. Στη συνέχεια, το αφήγημα άλλαξε και το Documento δήθεν εκδόθηκε με τα 3 εκατομμύρια ευρώ του επιχειρηματικού ομίλου CCC που δόθηκαν στον Καλογρίτσα. Οι παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν εκπλήσσουν. Άλλωστε, τα “μια έτσι και τα μια αλλιώς” των επιχειρημάτων της τα ζούμε σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, μετρώντας ταυτόχρονα νεκρούς. Θα το πούμε για ακόμη μια φορά αν και γνωρίζουμε πως τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν τον απασχολεί η αλήθεια αλλά το επόμενο τριήμερό του:

1. Το Documento εκδόθηκε από την εταιρεία ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ και στη συνέχεια (Μάρτιος 2017) από τον Κώστα Βαξεβάνη μετά από σύγκρουση του Καλογρίτσα με τον τότε διευθυντή της εφημερίδας. Η σύγκρουση προήλθε από την προσπάθεια του Καλογρίτσα να λογοκρίνει δημοσιεύματα για τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά και τη διακίνηση χρήματος προς τις επιχειρήσεις της οικογένειας Μητσοτάκη. Τα τρία εκατομμύρια ευρώ που ο Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι έβαλε στο Documento, όπως έχει αποκαλύψει το Πρώτο Θέμα, αλλά και πρόσφατα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος ουδέποτε πήγαν στο Documento αλλά σε προσωπικούς του λογαριασμούς. Ο Παπαχρήστος μάλιστα προσδιορίζει επακριβώς την πορεία των 3 εκατομμυρίων ευρώ, αποκαλύπτοντας ότι το 1,2 εκατομμύρια ευρώ πήγε σε λογαριασμό του Καλογρίτσα στην Εθνική και το υπόλοιπο 1,8 εκατομμύριο ευρώ σε λογαριασμό στην Attica Bank.

2. Το Documento εκδίδεται από μια επιχείρηση η οποία όπως και όλες οι επιχειρήσεις ελέγχεται από τις αρχές του κράτους. Αν υπάρχει οποιαδήποτε σκιά αυτές οι αρχές είναι αρμόδιες να αποδώσουν ευθύνες και όχι οι βρώμικες ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Είναι γνωστό στην εφημερίδα ότι η πρώτη εντολή που έδωσε ο Μητσοτάκης αμέσως μετά την ορκωμοσία του στις 2:30 το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2019 ήταν να ερευνηθούν τα οικονομικά στοιχεία του Documento και του Βαξεβάνη. Ταυτόχρονα, «ανώνυμοι» πολίτες έστειλαν σχετικές «καταγγελίες» στις αρχές. Όταν οι έλεγχοι δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα τότε ξεκίνησαν άλλου τύπου επιθέσεις στο Documento.

3. Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει το επιχειρείν κάποιου επιχειρηματία ο οποίος μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελεγχθεί αλλά η διαφάνεια και η καθαρή πορεία του πρωθυπουργού και της οικογένειάς του. Ως εκ τούτου, θα ξαναρωτήσουμε πώς και γιατί ο εφοπλιστής ο οποίος προσφάτως δήλωσε δημοσίως ότι αφοδεύει τον κ. Μητσοτάκη έδωσε μέσω offshore 800.000 ευρώ στην ζημιογόνο εταιρεία της συζύγου του πρωθυπουργού.

Πώς η εταιρεία της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι στη Γαλλία με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 10.000 ευρώ αγόρασε με μετρητά το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι δίνοντας 1.5 εκατομμύριο ευρώ; Γιατί η γαλλική εταιρεία η οποία και σήμερα εμφανίζεται να ανήκει στη σύζυγο του πρωθυπουργού δεν δηλώνεται στο πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε αρκετές φορές έως τώρα εκδικητικά να κλείσει το ενοχλητικό Documento. Έφτασε στο σημείο να παρέμβει προσωπικά σε επιχειρηματίες για να κόψει τη διαφήμιση στην εφημερίδα. Απέτυχε σε όλα. Το μόνο που κατάφερε είναι οι πράξεις του να γίνουν γνωστές σε όλο τον κόσμο και να βγουν ανακοινώσεις καταγγελίας του από το Συμβούλιο της Ευρώπης και τις διεθνείς οργανώσεις Τύπου. Ο κ. Πρωθυπουργός προφανώς δεν αντιλαμβάνεται πως το Documento δεν είναι από τις εφημερίδες που δημιουργούνται με λίστες Πέτσα ή με μαύρα κομματικά χρήματα. Υπάρχει γιατί ικανοποιεί την ανάγκη του κόσμου για ενημέρωση και την ερευνητική δημοσιογραφία. Δεν κλείνει λοιπόν με ανακοινώσεις του Μητσοτάκη και με βρώμικα παιχνίδια. Υπήρξε και θα υπάρχει γιατί υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες του σε όλη την Ελλάδα. Καλά θα κάνει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να ασχοληθεί με τη χώρα και να αφήσει τις εφημερίδες να κάνουν τη δουλειά τους.

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι που σκότωσαν 52χρονο επειδή τάιζε αδέσποτα

σκυλια

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι που σκότωσαν 52χρονο επειδή τάιζε αδέσποτα

Έχοντας δεχθεί πλήγματα με γυμνά χέρια στο σώμα του, το θύμα παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του…

Συναγερμός στην Κίνα: Τουλάχιστον 6 νεκροί από τη φωτιά σε εμπορικό κέντρο – Αγωνία για τους παγιδευμένους (Video)

2986d1b5 kina

Συναγερμός στην Κίνα: Τουλάχιστον 6 νεκροί από τη φωτιά σε εμπορικό κέντρο – Αγωνία για τους παγιδευμένους (Video)

«Προς το παρόν, έξι άνθρωποι είναι νεκροί. Οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνές τους και…

Ρέντης: Δολοφονική επίθεση εργοδότη σε βάρος μετανάστη εργάτη – «Τον χτύπησε με αυτοκίνητο επιδιώκοντας να τον λιώσει» (Εικόνες)

jamie fenn gzBvE6 ohGA unsplash

Ρέντης: Δολοφονική επίθεση εργοδότη σε βάρος μετανάστη εργάτη – «Τον χτύπησε με αυτοκίνητο επιδιώκοντας να τον λιώσει» (Εικόνες)

Το αφεντικό τον χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές και μετά τον καταδίωξε και τον χτύπησε…

Αστυνομικός απειλούσε τα παιδιά του ότι θα τα κλείσει σε ίδρυμα – Καταδικάστηκε σε οχτάμηνη φυλάκιση

astinomikos2

Αστυνομικός απειλούσε τα παιδιά του ότι θα τα κλείσει σε ίδρυμα – Καταδικάστηκε σε οχτάμηνη φυλάκιση

«Τα παιδιά κλαίγανε και με αγκάλιαζαν. Η παθούσα τρόμαξε με αυτά που άκουσε», κατέθεσε μάρτυρας, που…