Newsroom

Newsroom

Όταν η ΝΔ δεν αφήνει την πραγματικότητα να της χαλάσει μια όμορφη ιστορία

Το καλοκαίρι του 2016 ο αποθανών σήμερα Θ. Λυκουρέζος, οδηγώντας με μεγάλη ταχύτητα ένα ταχύπλοο σκάφος εμβόλισε μια λάντζα έξω από το νησάκι της Μονής στην Αίγινα παρασύροντας στον θάνατο τέσσερις ανθρώπους. Από την ίδια κιόλας ημέρα συγκεκριμένα μερίδα του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου άρχισε να διαδίδει αθλιότητες ότι δήθεν το σκάφος οδηγούσε κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης ή του ΣΥΡΙΖΑ.

5b76eae51dc5242c238b4587 1

Στο στόχαστρο μπήκαν τότε κυρίως ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας (του οποίου είχε ζητηθεί μάλιστα η παραίτηση) και οι υπουργοί Γ. Σταθάκης και Αλ. Φλαμπουράρης. Μεταξύ άλλων άθλια υπονοούμενα άφησαν ο Στέφανος Χίος και η εφημερίδα του «Μακελειό» η οποία κυκλοφόρησε με εξώφυλλο «Σοκ! Πάγωσε όλη η Ελλάδα. Δύο υπουργοί ήταν η παρέα του Λυκουρέζου στην Αίγινα. Οι 3 συμμορίτες έβαψαν τα χέρια τους με αίμα αθώων. Στη βρόμικη παρέα με τα κτήνη της εξουσίας και του πλούτου Σταθάκης και Δρίτσας. Οι ναυαγοί πνίγονταν και οι υπουργοί παρτουζώνονταν στο ματωμένο κότερο των λεφτάδων».

Από τον χορό της αθλιότητας ωστόσο δεν μπορούσε να λείψει ο Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος εκμεταλλευόμενος αίτημα του Σταύρου Θεοδωράκη για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των επιβαινόντων στο ταχύπλοο, υπονόησε ότι στο σκάφος υπήρχε κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης ή του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο προσπαθούν να καλύψουν. Έγραψε χαρακτηριστικά ο Πορτοσάλτε: Ο Στ.Θεοδωράκης ζητά άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τους επιβαίνοντες στο σκάφος στην Αίγινα! Τι έγινε, οδηγούσε ΣΥΡΙΖόπουλο και το καλύπτουν;». Από κοντά και ο Μπάμπης Παπαναγιώτου ο οποίος απευθυνόμενος στον τότε υπουργό Ναυτιλίας έγραφε: «Κύριε Δρίτσα μήπως βιαστήκατε για το δυστύχημα της Αίγινας; Ή μήπως επίτηδες βιαστήκατε;». 

Φυσικά ποτέ δεν δεν στοιχειοθετήθηκε η παραμικρή έστω ένδειξη οποιασδήποτε ανάμιξης του οποιουδήποτε υπουργού στην υπόθεση, ενώ λόγω του θανάτου του Θ. Λυκουρέζου η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Πάντως προ μηνών και προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα το «Μακελειό» ζήτησε συγγνώμη πράγμα που δεν έκαναν οι Πορτοσάλτε και Παπαναγιώτου. Ενώ όμως η υπόθεση και ο κουρνιαχτός της αθλιότητας με τον καιρό καταλάγιασε, βρέθηκε μια δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής να σηκώσει εκ νέου τη σκόνη του ψέματος και της συκοφαντίας. 

Συγκεκριμένα, η Φ. Πιπιλή, πρώην βουλευτής της ΝΔ, εμφανίστηκε πριν από αρκετές ημέρες στον ΣΚΑΪ και με αφορμή την επέτειο του τραγικού δυστυχήματος είπε: «στη συγκεκριμένη περίπτωση, με την απόφαση της Δικαιοσύνης, που έχει τους δικούς της λόγους να μπει στο αρχείο, η οσμή του σκανδάλου και συγκάλυψης σ’ αυτή την τραγωδία δεν ξεπερνιέται, αντιθέτως εξαπλώνεται! Σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι που από την πρώτη στιγμή, από τη συμπεριφορά των αρχών του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας και προσωπικά του τότε υπουργού Ναυτιλίας, του κυρίου Δρίτσα, ο οποίος ως μη όφειλε έκανε αμέσως δήλωση ότι οδηγούσε ο αποβιώσας ενώ μάρτυρες έλεγαν ότι στο σκάφος υπήρχαν και άλλα 2 νεαρά άτομα (ενώ) ο αποβιώσας ήταν 80 ετών και δεν ήταν δυνατόν να οδηγεί, από ό,τι λέγανε οι μάρτυρες».

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

Λαμπρόγιαννη

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

«Πολλές φορές υπάρχει μια βουβή βία, η οποία ενίοτε είναι χειρότερη από αυτήν που εκφράζεται»,…

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

ap johnson

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

Η εταιρεία αποδέχεται να πληρώσει κάπου 6,475 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 25 ετών για να…