Όταν η Βουλή «βρωμάει» ομοφοβία

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Αθανασίου, η μη ποινικοποίηση των ερωτικών επαφών σε άτομα του ίδιου φύλου ευθύνεται για τις πράξεις ατόμων σαν του Δημήτρη Λιγνάδη. 

NewsRoom 02/03/2021 | 13:00

Μπορεί η σεξουαλική επαφή μεταξύ ανδρών και η σεξουαλική επαφή μεταξύ γυναικών είναι να είναι νόμιμη στην Ελλάδα από το 1951. Μπορεί να έχουν κατοχυρωθεί νόμοι κατά των διακρίσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην εργασία ή κατά άλλων διακρίσεων. Μπορεί η ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων να διώκεται πλέον ποινικά από την ελληνική νομοθεσία. 

Ωστόσο χαρακτηριστικό παράδειγμα των κοινωνικών προκλήσεων που βιώνουν τα συγκεκριμένα άτομα, έδωσε χθες ο Χαράλαμπος Αθανασίου εντός της Βουλής. Μια δήλωση που εξισώνει για άλλη μια  την ομοφυλοφιλία με τον βιασμό και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα με τους παιδοβιαστές. Σύμφωνα με τον Χαρ. Αθανασίου, η μη ποινικοποίηση των ερωτικών επαφών σε άτομα του ίδιου φύλου ευθύνεται για τις πράξεις ατόμων σαν του Δημήτρη Λιγνάδη. 

Προεδρεύων χτες στην ολομέλεια της Βουλής, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, πρώην δικαστικός και νυν αντιπρόεδρος της Βουλής, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη ανέφερε: «Εγώ, όμως, να πω ένα πράγμα, ότι φταίει και η νομοθεσία, κυρία Αναγνωστοπούλου, η πολιτεία, τα νομοθετήματα που έχει περάσει κατά διαστήματα, που έχουν επιτείνει τα φαινόμενα αυτά, όπως παραδείγματος χάριν –μιλάμε γενικότερα τώρα, δεν μιλάμε επί της ουσίας του θέματος- το ότι καταργήθηκε η παρά φύση ασέλγεια και εντάθηκαν αυτά τα φαινόμενα. Θυμηθείτε πότε καταργήθηκε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις.»