Newsroom

Newsroom

Όταν έκλαψε ο Πούτιν για τον ήρωα πατέρα του, 250.000 Ρώσοι στην Κόκκινη Πλατεία για την "Ημέρα Νίκης" (δείτε φώτος)

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πορείας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Μόσχας στο πλαίσιο…

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πορείας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Μόσχας στο πλαίσιο των εορτασμών για την 70η επέτειο από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Στα χέρια του, μάλιστα, κρατούσε ένα πορτρέτο του πατέρα του. «Είμαι χαρούμενος που ο πατέρας μου –κρατώ το πορτρέτο του στα χέρια μου— μπορεί να βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία μαζί μου, την ώρα που η Ρωσία γιορτάζει την 70ή επέτειο από τη νίκη εναντίον του Χίτλερ», τόνισε οκ. Πούτιν.

«Πιστεύω ότι ο πατέρας μου, όπως εκατομμύρια απλοί στρατιώτες, και εκείνος δεν ήταν παρά ένας απλός στρατιώτης, έχει το δικαίωμα να περπατήσει σε αυτή την πλατεία. Όμως η μοίρα αποφάσισε αλλιώς και δεν τα κατάφεραν όλοι», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος, ο πατέρας του οποίου, ο οποίος λεγόταν κι αυτός Βλαντίμιρ, τραυματίστηκε στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, ενώ ήταν μέλος της μυστικής υπηρεσίας NKVD, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε KGB.

Η μητέρα του προέδρου της Ρωσίας έζησε τις 900 ημέρες πολιορκίας του Λένινγκραντ (της σημερινής Αγίας Πετρούπολης), ενώ ο αδελφός του Βίκτορ πέθανε από διφθερίτιδα κατά τη διάρκεια της πολιορκίας.

Η πορεία αυτή, που ονομάστηκε «το αθάνατο τάγμα» και στην οποία συμμετείχαν σήμερα οι συγγενείς των στρατιωτών που πήραν μέρος στις μάχες ή σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε στόχο όχι μόνο να αποτίσει φόρο τιμής, αλλά και να δείξει την ισχύ της χώρας, υπογράμμισε ο κ. Πούτιν: «Είναι ένα σύμβολο της εμπιστοσύνης στους εαυτούς μας, της δύναμής μας και ενός ευτυχισμένου μέλλοντος για τα παιδιά μας».

Γύρω στους 250.000 ανθρώπους συμμετείχαν στη σαββατιάτικη πορεία στο κέντρο της Μόσχας προς την Κόκκινη Πλατεία κρατώντας πορτρέτα των πατεράδων ή των παππούδων τους, πρώην αγωνιστών.



Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…