Οργή Πελετίδη για τη συνεργασία με ΣΚΑΙ: «Όλα τα παραπάνω δεν χωράνε στο… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Η επιστολή του Κώστα Πελετίδη στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τη συνεργασία με τον ΣΚΑΪ

Την οργισμένη αντίδραση του Δημάρχου Πατρέων προκάλεσε η απόφαση της ΚΕΔΕ για συνεργασία με τον ΣΚΑΪ – Όλοι μαζί μπορούμε για την πρωτοβουλία στήριξης προς τους λαούς που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς.

Μάλιστα ο Κώστας Πελετίδης έστειλε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου επιστολή, ζητώντας «αλλαγή της απαράδεκτης απόφασης της ΚΕΔΕ για συνεργασία με τον ΣΚΑΪ» και προχώρησε και σε ανάρτηση όπου εξηγεί αναλυτικά τις σοβαρές ενστάσεις του για αυτή τη «σύμπραξη».

«Μόνο ο λαός έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την πραγματική αλληλεγγύη, πράγμα που κάνει, με τη συγκλονιστική του ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται αυτές τις μέρες», τονίζει ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στο μήνυμά του.

Αναλυτικά η επιστολή του Κώστα Πελετίδη:

Κύριε Πρόεδρε,

Ο Δήμος μας, όπως και άλλοι Δήμοι της χώρας, καθώς και πολλοί φορείς, προσπαθούμε αυτές τις μέρες να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που βιώνουν τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού. Προσπαθούμε να μαζέψουμε είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να συμβάλλουμε να σταθούν οι γειτονικοί μας λαοί πάλι όρθιοι.

Χθες, ενημερωθήκαμε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία θα συγκέντρωνε τα είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να σταλούν στους πληγέντες, ότι «Η πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ γίνεται σε συνεργασία με τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ), την Περιφέρεια Αττικής και τον ΣΚΑΙ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Άμεσα οφείλετε να αλλάξετε την απαράδεκτη αυτή απόφασή σας, η οποία προσβάλλει τους δημότες μας, προσβάλλει όλο τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τους γείτονές τους, χωρίς «σπόνσορες» και χορηγούς. Η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι της χώρας, μπορούν να συμβάλλουν σ’ αυτή την κατεύθυνση με τις δικές τους δυνάμεις και την ενεργοποίηση των υπηρεσιών του κράτους.

Μόνο ο λαός έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την πραγματική αλληλεγγύη, πράγμα που κάνει, με τη συγκλονιστική του ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται αυτές τις μέρες. Το μεγάλο λαϊκό κύμα συμπαράστασης βγάζει στην επιφάνεια την ανθρωπιά, αναδεικνύει τους δεσμούς των λαών, που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, μιας και όλοι τους είναι θύματα της εκμετάλλευσης εκ μέρους των κατόχων του πλούτου. Μ’ αυτόν τον τρόπο μπαίνουν στο περιθώριο οι κραυγές μίσους.

Όλα τα παραπάνω, δεν χωράνε στο μήνυμα «ΣΚΑΪ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Σας καλούμε να ακυρώσετε άμεσα την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Ο Δήμος μας μπορεί και είναι έτοιμος να συμβάλλει, για να φτάσει χωρίς εμπόδια η ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Επιπλέον, πρέπει να απαιτήσουμε απ’ την Κυβέρνηση, να σταματήσει εδώ και τώρα να συμμετέχει στο απαράδεκτο εμπάργκο των Ε.Ε. – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ενάντια στη Συρία και να συνδράμει με όλα τα μέσα, να φτάσει η βοήθεια και στο συριακό λαό».

Γεωργακόπουλος: «Έπινα για 10 μέρες μόνο βιταμίνη C, ήταν τεράστιο σοκ για τον οργανισμό μου» (video)

Γεωργακόπουλος: «Έπινα για 10 μέρες μόνο βιταμίνη C, ήταν τεράστιο σοκ για τον οργανισμό μου» (video)

«Είναι όμως ακραία πράγματα, δεν τα συνιστώ σε κανέναν φυσικά», τονίζει ο γνωστός ηθοποιός Λάζαρος…

«Συγγνώμη, δεν μου έχει ξανασυμβεί» – Κατέρρευσε στον αέρα του OPEN για τη φρίκη με το χάσκι (video)

«Συγγνώμη, δεν μου έχει ξανασυμβεί» – Κατέρρευσε στον αέρα του OPEN για τη φρίκη με το χάσκι (video)

«Χίλια συγγνώμη. Είναι τραγικό», είπε με δάκρυα στα μάτια η Μαριάννα Γεωργαντή όταν περιέγραφε την…