Οργή κατά Πετρούνια από τις αθλήτριες τις ενόργανης- Οι κινήσεις που ετοιμάζουν

Οργή και θυμό έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια στους αθλητές και τις αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής  που είχαν καταγγείλει στις εισαγγελικές αρχές ωμή σωματική και ψυχολογική βία από προπονητές της ενόργανης.

DrA7xt9X0AoTKaI 1

Πρόκειται για την υπόθεση των σοβαρών καταγγελιών που έφτασε με επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τον Απρίλιο του 2021. Για τις καταγγελίες διενεργήθηκε εισαγγελική έρευνα στην Αθήνα αλλά μπήκε στο αρχείο, καθώς τα καταγγελλόμενα αδικήματα είχαν παραγραφεί, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα μεταξύ άλλων και για αδικήματα περί προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr οι αθλητές και αθλήτριες έχουν ενοχληθεί σφοδρά από τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αδυνατούν να κατανοήσουν την σκοπιμότητα των δηλώσεων που προκάλεσαν σάλο. Η απογοήτευση των αθλητριών είναι τέτοια που το επόμενο χρονικό διάστημα ετοιμάζονται να προβούν σε σειρά κινήσεων τόσο προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), όσο και στην Ομοσπονδία της ενόργανης και τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Μαρτυρίες από 35 αθλητές και αθλήτριες

Όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr, κατά τη διάρκεια της έρευνας συνολικά 35  αθλητές και αθλήτριες  κατέθεσαν ενώπιον των αρχών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι 11 από αυτές στη Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιπες 24 στην Αθήνα. Οι καταγγελίες των αθλητών/ριών αφορούσαν σε αθλητική και ψυχολογική βία από την πλευρά προπονητών, ή ακόμη και καταγγελίες που αφορούσαν σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Περιστατικά που σύμφωνα με τις αθλήτριες έλαβαν χώρα τη δεκαετία του ‘90 και του 2000. Η εισαγγελική έρευνα ωστόσο στην Αθήνα μπήκε στο αρχείο, ενώ στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται. Τα καταγγελλόμενα αδικήματα ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα με αποτέλεσμα να έχουν παραγραφεί. Εάν τα παιδιά αυτά είχαν βρει το σθένος και τη δύναμη να καταγγείλουν νωρίτερα ίσως η εισαγγελική έρευνα να οδηγούσε σε διαφορετικά αποτελέσματα.

 

Το documentonews.gr είχε δημοσιοποίησει αποσπάσματα από όσα είχαν καταθέσει οι αθλήτριες και αθλητές στην Εισαγγελία της Αθήνας. Οι περισσότερες αυτές αφορούν σε συγκεκριμένο γυμναστικό σύλλογο στην Αττική. Το ότι τα καταγγελλόμενα αδικήματα είχαν παραγραφεί και δεν οδήγησαν σε άσκηση ποινικών διώξεων δεν δικαιολογεί δηλώσεις όπως αυτές του Λευτέρη Πετρούνια.

Πηγή: Documentonews

Χάρης Δούκας: «Θα παραμείνω και δήμαρχος Αθηναίων ακόμα και εάν εκλεγώ πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ» (video)

6247898

Χάρης Δούκας: «Θα παραμείνω και δήμαρχος Αθηναίων ακόμα και εάν εκλεγώ πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ» (video)

«Ασκώ το δημοκρατικό μου δικαίωμα» για την υποψηφιότητα της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Δήμαρχος…