Newsroom

Newsroom

Ώρες αποφάσεων: συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο, ο Τσίπρας στα τηλέφωνα με τους ευρωπαίους

Συνεδριάζει σήμερα Κυριακή στις 12.00 το Κυβερνητικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Στόχος είναι να δοθεί θετικό…

symvoulio

Συνεδριάζει σήμερα Κυριακή στις 12.00 το Κυβερνητικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Στόχος είναι να δοθεί θετικό σήμα από τις Βρυξέλλες για να επιτρέψει στην ΕΚΤ να προωθήσει τη χαλάρωση των όρων χρηματοδότησης προς τις ελληνικές τράπεζες, ενόψει και του Eurogroup της Δευτέρας. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ανοιχτά θέματα παραμένουν ο ΦΠΑ, το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά.

Στο μεταξύ, το απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε ύστερα από ώρες η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και την συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου , του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η πορεία της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές και οι θέσεις της κυβέρνησης ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναμένει ένα θετικό σήμα αναγνώρισης της προόδου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της ρευστότητας. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, αναμένεται να εντείνει τις επαφές του με άλλους ευρωπαίους ηγέτες σήμερα και αύριο.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…