Σε βάρος του αλλά και των δύο φερόμενων ως συνεργών του, της κόρης του και μίας ακόμα γυναίκας, σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίσταση- για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Τα δύο αδέλφια βρίσκονται από το Σάββατο στην ασφάλεια του σπιτιού τους στις Σέρρες, απ’ όπου απήχθησαν πριν από περίπου οκτώ μήνες.
Ο φερόμενος ως δράστης παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι τους κρατούσε ομήρους για να τους αποσπάσει χρήματα, προκειμένου να σπουδάσει η κόρη του στο εξωτερικό. Τα ποσά -συνολικά είχαν φτάσει τα 81.000 ευρώ – μεταφέρονταν στον λογαριασμό του δράστη αλλά και σε λογαριασμούς της κόρης του. Συνεργοί του ήταν η κόρη του, αλλά και μια νεαρή Ρωσίδα, στην οποία ο 58χρονος έδωσε το μερίδιό της και εκείνη επέστρεψε στη χώρα της, κατέθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Η 48χρονη δήλωσε καλά στην υγεία της, επιστρέφοντας στο σπίτι της μετά το μαρτύριο που έζησε. «Καλά είμαστε, μαθεύτηκε κιόλας ε; Οχτώ μήνες ήμασταν εκεί. Μας έφεραν οι αστυνομικοί. Είναι όλα καλά θα υπάρξει και συνέχεια», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΚΤΥΟ TV.
Πλανα από το σπίτι του 58χρονου