Newsroom

Newsroom

Οπου γάμος και χαρά…

Αισίως, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ, είναι πλέον ζεύγος. Η βασιλική γαμήλια τελετή με τους 1.900 καλεσμένους ολοκληρώθηκε. 5000 αστυνομικοί…

gamos

Αισίως, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ, είναι πλέον ζεύγος. Η βασιλική γαμήλια τελετή με τους 1.900 καλεσμένους ολοκληρώθηκε. 5000 αστυνομικοί και αμέτρητες χιλιάδες πολίτες στους δρόμους του Λονδίνου. 10.000 δημοσιογράφοι καλύπτουν το γεγονός.
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου παντρεύτηκε σήμερα στο Αβαείο Ουέστμινστερ την επί πολλά χρόνια αγαπημένη του, Κέιτ Μίντλετον, σε μια τελετή όπου χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Ρόουαν Ουίλιαμς. Η Βρετανία έζησε την συνέχεια του βασιλικού της παραμυθιού, με το πλήθος στο Λονδίνο να είναι ωστόσο σημαντικά μικρότερο τόσο από εκείνο των γάμων Κάρολου – Νταϊάνας, όσο και της κηδείας της πριγκήπισας «του λαού».
Περίπου 2000 καλεσμένοι – από διασημότητες μέχρι μέλη βασιλικών οικογενειών – συγκεντρώθηκαν στο ναό και παρακολούθησαν την Κέιτ, ντυμένη με ένα ιβουάρ νυφικό με δαντέλες, και τον Ουίλιαμ, με την κόκκινη στολή του συντάγματος των Ιρλανδών Φρουρών, να ανταλλάσσουν όρκους αμοιβαίας αφοσίωσης.

Ο γαμπρός χρειάστηκε πάντως να περιμένει επί 45 λεπτά την άφιξη της νύφης μέσα στο Αβαείο που ήταν διακοσμημένο σαν αγγλικός κήπος, με μια λεωφόρο με σφένδαμους. Επίσης, μικρή αναστάτωση επικράτησε όταν η βέρα δεν έδειχνε να θέλει να μπει στο δάχτυλο της νύφης …
Η Κέιτ έφτασε λίγα λεπτά πριν τη 1 το μεσημέρι με Ρολς Ρόις και αποκάλυψε για πρώτη φορά το νυφικό της που είναι δημιούργημα της Σάρα Μπάρτον, της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Αλεξάντερ Μακουίν, του «τρομερού παιδιού» της βρετανικής μόδας που αυτοκτόνησε το 2010.

Ο επίσημος τίτλος που θα φέρει στο εξής η Κέιτ Μίντλετον είναι Αικατερίνη, Δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Έξω από το Αβαείο, κατά μήκος του δρόμου μέχρι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ένα μεγάλο πλήθος είχε συγκεντρωθεί ήδη από τα ξημερώματα. Πολλοί κρατούσαν χάρτινα σημαιάκια, χειροκροτούσαν και φώναζαν καθώς περνούσαν από μπροστά τους τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η τελετή αναμεταδόθηκε από γιγαντοοθόνες στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ και το Χάιντ Παρκ. Υπολογίζεται ότι 2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι την παρακολούθησαν σε όλο τον κόσμο.

Οι καλεσμένοι

Μεταξύ των καλεσμένων υπήρχαν περίπου 60 εκπρόσωποι βασιλικών οίκων απ’ όλο τον κόσμο, πολλοί διάσημοι και σχεδόν 1.000 φίλοι και συγγενείς του ζεύγους. Το «παρών» έδωσαν ο Έλτον Τζον με το σύντροφό του Ντέιβιντ Φέρνις αλλά και ο ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ που φορούσε στο πέτο το μετάλλιο που του έχει απονείμει η βασίλισσα.

Από την πολιτική σκηνή, στο γάμο είχε προσκληθεί ο πρώην πρωθυπουργός των Συντηρητικών Τζον Μέιτζορ (1990-97), όχι όμως και οι διάδοχοί του των Εργατικών, ο Τόνι Μπλερ και ο Γκόρντον Μπράουν.

Παρόντες στο Αβαείο ήταν ο νυν πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Εντ Μίλιμπαντ, μαζί με την πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ.

Μολονότι ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για βροχή δεν επαληθεύτηκαν και το ζευγάρι αναχώρησε από την εκκλησία με την ανοιχτή βασιλική άμαξα του 1902 για τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το βράδυ παραθέτει δείπνο ο πρίγκιπας Κάρολος για 300 καλεσμένους. Θα ακολουθήσει χορός για τους στενούς φίλους του ζευγαριού και την οικογένεια.

Ωστόσο, περισσότερα από 5.000 πάρτι έχουν προγραμματιστεί για τους μη γαλαζοαίματους και λιγότεροι οικείους των νεονύμφων …
http://www.ethnos.gr

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…