Newsroom

Newsroom

Όπου δεξιά και… «μαύρο»: Στο στόχαστρο δημοτικό κανάλι της Μαδρίτης

«Δεν είναι πλέον μια βασική δημόσια υπηρεσία», υποστηρίζει η κυβερνήτης της περιφέρειας

Η κυβερνήτης της Περιφέρειας της Μαδρίτης, Ισάβελ Ντίαθ Αγιούσο, που στηρίζεται από τα δύο κόμματα της δεξιάς και το ακροδεξιό Vox, δήλωσε χθες πως προτίθεται να αναθεωρήσει τη λειτουργία, τα οικονομικά και τους διορισμούς του δημοτικού τηλεοπτικού σταθμού Telemadrid, καθώς «δεν αποτελεί πλέον μία από τις βασικές δημοτικές υπηρεσίες» και θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε άλλες.

«Προτίθεμαι να αξιώσω από το Telemadrid, όπως και από τους υπόλοιπους δημόσιους οργανισμούς, που πληρώνονται από τους φορολογούμενους με τους φόρους τους, να δικαιολογήσουν τα οικονομικά τους και να έχουν έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, λαμβάνοντας όμως υπόψη πως βρισκόμαστε ενώπιον μίας λεπτής υπόθεσης», τόνισε χθες η Αγιούσο, δηλώνοντας πως «δεν είναι πλέον μια βασική δημόσια υπηρεσία» και θα «πρέπει να αποδείξει πως έχει τηλεθέαση».

«Εμένα με ενδιαφέρει να μειώσω την αναμονή για άλλα έργα, με νοιάζει να συνεχίσω το έργο του μετρό που έχει συσσωρευμένα προβλήματα, να κατασκευάσουμε και άλλα σχολεία, μία σειρά από ορατές ανάγκες. Οι προτεραιότητες είναι αυτές που είναι», πρόσθεσε, όπως μεταδίδουν ισπανικά ΜΜΕ και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το δεξιό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ), οι κεντροδεξιοί Ciudadanos και το Vox, που στηρίζουν την κυβέρνηση της Αγιούσο συμπίπτουν στην άποψη για την αξιολόγηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών της Περιφέρειας. Ανάλογα δε, με το αποτέλεσμα της αξιολόγησης για το Telemadrid, γεννάται μία εύλογη αμφιβολία σχετικά με την τύχη του καναλιού: μπορεί να κλείσει, ή εάν αυτό αποκλείεται; «Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που επί του παρόντος η Περιφέρεια δεν το εξετάζει», τονίζει πηγή της τοπικής κυβέρνησης.

Η συμφωνία μεταξύ της Αγιούσο και του διεκδικητή της Περιφέρειας με τους Ciudadanos Ιγνάθιο Αγουάδο καθορίζει πως θα καταργηθούν «εκείνοι οι οργανισμοί που δεν θα ανταποκρίνονται στα γενικά συμφέροντα, την αποτελεσματικότητα και την καταλληλότητα».

Επιπλέον, το πλαίσιο της συμφωνίας, που συντάχθηκε κατά τρόπον ώστε να εξασφαλίζεται και η στήριξη του Vox, προβλέπει πως «θα εξορθολογιστεί η δομή του δημοσίου τομέα, καταργώντας τις υπηρεσίες εκείνες, δημόσιες επιχειρήσεις, οι οργανισμοί και τα όργανα, που δεν θα ανταποκρίνονται στα ορθολογικά κριτήρια για τη χρήση του δημόσιου χρήματος».

Το Radio Television, που περιλαμβάνει το Madrid Telemadrid, και τους ραδιοσταθμούς La Otra, Onda Madrid, έχει για το 2019 προϋπολογισμό 83 εκατ. ευρώ, ο οποίος ψηφίσθηκε στα τέλη της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας με τις ψήφους του ΡΡ και των Ciudadanos, προβλέποντας μία αύξηση κατά 4,2% σε σχέση με το 2018. Επίσης, τα δύο δεξιά κόμματα είχαν ψηφίσει, το 2015, τον νέο κανονισμό για την κατάργηση της λειτουργίας ως ΑΕ του δημοτικού μέσου επικοινωνίας, επιβάλλοντας τη δημιουργία ενός ΔΣ όπου κύριοι μέτοχοι θα ήσαν οι υπηρεσίες διοίκησης της Περιφέρειας που θα ασκούσαν και τον έλεγχο. Το σχέδιο μετατροπής του ομίλου –που είχαν καταψηφίσει οι Σοσιαλιστές (PSOE) και οι Podemos– είχε εισηγηθεί τότε η ίδια η Αγιούσο ως περιφερειακή σύμβουλος.

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της κόρης του Πασχάλη Τερζή: «Τρία χρόνια πριν διαγνώστηκα με όγκο στο νωτιαίο μυελό»

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της κόρης του Πασχάλη Τερζή: «Τρία χρόνια πριν διαγνώστηκα με όγκο στο νωτιαίο μυελό»

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση έκανε η Γιάννα Τερζή το βράδυ της Παρασκευής μέσα από το…

Υπόθεση Κοκλώνη: Τι συμβαίνει με την έρευνα της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος;

Υπόθεση Κοκλώνη: Τι συμβαίνει με την έρευνα της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος;

Aν και έχουν περάσει τόσοι μήνες οι έρευνες συνεχίζονται δίχως αποτέλεσμα, κάτι που εγείρει ερωτήματα για…

Εορταστικό ωράριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Εορταστικό ωράριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει το φετινό εορταστικό ωράριο λειτουργίας, οι 3 Κυριακές που…