Newsroom

Newsroom

Ονομαστική για την ΠΝΠ θα ζητήσει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ προανήγγειλε την κατάθεση αίτησης ονομαστικής ψηφοφορίας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα των δημοσίων φορέων.

1 1127

Το ΚΚΕ προανήγγειλε την κατάθεση αίτησης ονομαστικής ψηφοφορίας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα των δημοσίων φορέων.

Το Κομμουνιστικό κόμμα κάνει λόγο για «προκλητική απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής» να συζητηθεί «με διαδικασία fast track αύριο Παρασκευή η – δεύτερη μέσα σε ένα μήνα – Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Περισσός: «Με νέα και προκλητική απόφαση η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αποφάσισε με διαδικασία fasttrack να συζητηθεί αύριο Παρασκευή η -δεύτερη μέσα σε ένα μήνα- Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Είναι προφανές ότι με συνοπτικές διαδικασίες επιχειρεί να σταματήσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις για τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των οργανισμών που εποπτεύει.

Αποδεικνύεται ότι και η κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία στο Προεδρείο της Βουλής εφαρμόζουν και στο περιεχόμενο και στην μορφή την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ονομάζονταν “πραξικοπήματα” από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ σήμερα βαφτίζονται δημοκρατική ευαισθησία!!!

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα καταθέσει αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το ΚΚΕ για παρέκκλιση από την γραμμή του.

Είναι απόλυτα φυσικό αν το δει κανείς από την σκοπιά του Πολιτικού Γραφείου που παλεύει ενάντια σε οποιαδήποτε κυβέρνηση θεωρεί αστική.

Αν βγει όμως κανείς από αυτό τον άξονα, θα αντιληφθεί πως στην παρούσα φάση, στο παρόν κοινωνικοοικονομικό σύστημα που έχει επιλέξει, δυστυχώς ή ευτυχώς, ο λαός αυτής της χώρας, το να ζητά κανείς ονομαστική ψηφοφορία από μια αριστερή κυβέρνηση που προσπαθεί να βρει χρήματα από όπου μπορεί για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και όχι για να τα επενδύσει σε κανένα χρηματιστήριο ή σε «ολυμπιακούς αγώνες» κλπ, σηκώνει μεγάλη κουβέντα.

Αν σε τελική ανάλυση η κυβέρνηση πάρει αυτά τα χρήματα για άλλο σκοπό θα την κρίνει ο λαός που την επέλεξε και δεν χρειάζονται κινήσεις εντυπωσιασμού που σε τελική δεν συνάδουν και με την φιλοσοφία του ΚΚΕ

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…