Ομπράντοβιτς: "Δεν υπάρχει φαβορί στον τελικό , σεβαστείτε τους Έλληνες"

Ο Σέρβος προπονητής απέφυγε να χρίσει την Φενέρμπαχτσε φαβορί στον τελικό με τον Ολυμπιακό, ενώ ζήτησε από τους φίλους της ομάδας του να σεβαστούν τους Έλληνες οπαδούς.

5920118f1dc5248e2d8b458b

Θέση για τα χθεσινά επεισόδια πριν τον ημιτελικό που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε οπαδών του Ολυμπιακού, πήρε ο Ζέλικο Ομπράνοτβιτς, στην συνέντευξη τύπου για τον αυριανό τελικό με τους Πειραιώτες και κάλεσε τους φίλους της Φενέρμπαχτσέ να σεβαστούν τους αντιπάλους και να δείξουν τη φιλοξενία που πρέπει σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στην Κωσταντινούπολη.

«Θέλω να καλέσω τους φιλάθλους μας να έχουν καλή συμπεριφορά στον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους του, όχι μόνο στο γήπεδό μας, αλλά οπουδήποτε αλλού μέσα στην πόλη. Να τους δείξουν το σεβασμό και τη φιλοξενία που πρέπει», ανέφερε.

Ο Ζοτς τόνισε αρχικά στην συνέντευξη Τύπου του τελικού: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε σε αυτή την θέση και ετοιμαζόμαστε για ακόμα έναν τελικό. Μέσα στη χρονιά, οι παίκτες μου πάλεψαν πολύ και το τελευταίο διάστημα που έχουμε υγεία, κάνουμε πολύ καλές προπονήσεις και βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο. Σοτν ημιτελικό δέιξαμε όσα είχαμε μέσα μας. Είμαστε στην Κωνσταντινούπολη, υπάρχει μεγάλο κίνητρο για εμάς με τους φιλάθλους μας και στην στήριξή τους. Δεν έχει όμως σημασία αυτό, πρέπει να παίζεις το ίδιο όπου και αν αγωνίζεσαι. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό παιχνίδι και να το απολαύσει ο κόσμος».

Για το γεγονός ότι έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό σε δύο τελικούς (1994,1995): «Έχω παίξει πολλές φορές απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως ο προπονητής είναι απλά ένα μέρος του οργανισμού. Δεν έχει να κάνει η ιστορία, πρέπει να ξεχάσουμε κάθε παράδοση. Πρώτη φορά παίζουμε με τον Ολυμπιακό σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό, είναι πάντα εδώ. Ξέρουν πως να έρχονται σε Final Four και πως να παίζουν εδώ. Έχουν χαρακτήρα, η ατμόσφαιρα στο κλαμπ είναι πολύ καλή, έχουν πολλούς φιλάθλους από πίσω τους. Ο Ολυμπιακός έχει πολλά κρίσιμα παιχνίδια, έχουν παίξει πολλές τέτοιες αναμετρήσεις. Έχουν εμπειρία. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά δε συμφωνώ πως είμαστε το φαβορί. Ο τελικός είναι μία ξεχωριστή υπόθεση και σίγουρα θα είναι ένα σκληρό ματς».

Για τον Σπανούλη: «Πριν τον ημιτελικό, είχα πει στους παίκτες μου πως πρέπει να σταματήσουμε τον Γιουλ και αυτός πέτυχε 28 πόντους. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει μόνο ένας παίκτης, πρέπει να παίζουμε το ίδιο απέναντι σε όλους τους παίκτες. Αυτή θα είναι η στρατηγική μας, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι απέναντι σε όλους τους παίκτες. Δεν σκέφτομαι και δεν επικεντρώνομαι σε κάποιον συγκεκριμένο. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει στην Regular Season και στον ημιτελικό πως έχει την ποιότητα να επιστρέψει σε παιχνίδια, έχοντας παίκτες-κλειδιά στον πάγκο του. Αυτή είναι η δύναμή του, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι.

Σε τέτοια παιχνίδια, όλα είναι σημαντικά. Είναι λογικό να σκέφτεσαι την παραμικρή λεπτομέρεια, όμως στο τέλος οι παίκτες καθορίζουν το αποτέλεσμα. Η συγκέντρωση και στα 40 λεπτά είναι πολύ σημαντική, είμαι χαρούμενος που έχω παίκτες που το καταλαβαίνουν αυτό. Σίγουρα, θα έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας στο παιχνίδι, όμως το βασικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Για την δεύτερη σερί παρουσία της Φενέρ σε τελικό: «Είμαστε σε ένα Final Four με μερικές από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Η Φενέρ βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Final Four και αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό για το κλαμπ, που μπαίνει στα κορυφαία της Ευρώπης. Ο οργανισμός δουλεύει εξαιρετικά και αυτό φαίνεται. Δεν είναι σημαντικό με ποιον παίζουμε, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην δουλειά μας. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ καλή ομάδα, έχει έναν έμπειρο προπονητή όμως εμείς πρέπει να είμαστε επικεντρωμένοι στο παιχνίδι μας.

Πιστεύω πως οι παίκτες μου είναι αρκετά έξυπνοι για να κάνουν το παιχνίδι τους αύριο. Ξέρουμε πως δεν υπάρχει κάτι να πανηγυρίσουμε μετά τον ημιτελικό. Παίξαμε καλά απέναντι στην Ρεάλ, κάναμε την δουλειά μας και τώρα βρισκόμαστε στον τελικό. Δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς».

Για το αν ο σημερινός Ολυμπιακός έχει ομοιότητες με τον δικό του Παναθηναϊκό: «Τώρα πρέπει να σηκώσω την μύτη μου ψηλά; (γέλια). Είναι η ομάδα του, η διοίκησή τους. Έχουν το δικαίωμα να είναι χαρούμενοι, το αξίζουν να είναι εδώ. Έχουν πάει σε τέσσερα Final Four με διαφορετικούς προπονητές, η διοίκηση αξίζει συγχαρητήρια γι’αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τον κόουτς Σφαιρόπουλου, δεν είναι εύκολο να είσαι σε ένα κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός, αλλά το αξίζουν να βρίσκονται σε αυτή την θέση».

Για το μήνυμά του στον κόσμο της Φενέρ, παίρνοντας μάλιστα με δική του πρωτοβουλία το μικρόφωνο: «Το Final Four είναι στην Πόλη και θα έχουμε τους φιλάθλους μας εδώ. Θέλω να τους παρακαλέσω να βοηθήσουν την ομάδα μας και να είναι σωστοί απέναντι στον Ολυμπιακό και τους οπαδούς του. Όχι μόνο στο παιχνίδι, αλλά και σήμερα στους δρόμους. Να δείξουν φιλοξενία στους Έλληνες και στο τέλος να πανηγυρίσουμε μαζί. Είναι πολύ σημαντικό να σεβαστούν οι φίλαθλοί μας αυτούς του Ολυμπιακού».

Για το γεγονός ότι κατέκτησε το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο ως προπονητής στην Κωνσταντινούπολη: «Είμαι χαρούμενος γιατί οι παίκτες μου έδειξαν καρδιά. Έχω σπουδαίες αναμνήσεις από την Πόλη, αγωνίστηκα για τον πρώτο τίτλο μου εδώ, όμως αυτά βρίσκονται στο παρελθόν. Εμείς συγκεντρωνόμαστε στο αυριανό παιχνίδι. Είμαι ακόμα πεινασμένος και ενθουσιασμένος πριν από κάθε παιχνίδι και αυτό ισχύει και για τον τελικό».

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ