Ομπάμα: "Χάρη στη γενναιοδωρία του λαού μας σπάσαμε την πολιορκία των Τζιχαντιστών"

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να σπάσουν την πολιορκία του όρους Σιντζάρ από τους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους που απειλούσαν δεκάδες…

ompama1 0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να σπάσουν την πολιορκία του όρους Σιντζάρ από τους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους που απειλούσαν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, υποστήριξε απόψε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με τον Ομπάμα, πιθανότατα δεν θα απαιτηθεί μια αποστολή για την απομάκρυνση των εκτοπισμένων, ούτε να συνεχιστούν οι ρίψεις εφοδίων στην περιοχή.

«Η κατάσταση στα βουνά έχει βελτιωθεί πολύ και οι Αμερικανοί θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για τις προσπάθειές μας αφού χάρη στις ικανότητες και τον επαγγελματισμό των στρατιωτικών μας και τη γενναιοδωρία του λαού μας σπάσαμε την πολιορκία», είπε ο Ομπάμα ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

«Βοηθήσαμε ευάλωτους ανθρώπους να φτάσουν σε ασφαλή σημεία και βοηθήσαμε να σωθούν πολλές αθώες ζωές», συνέχισε. «Χάρη σε αυτές τις προσπάθειες, δεν αναμένουμε να χρειαστεί μια επιπρόσθετη αποστολή για να απομακρύνουμε τους ανθρώπους από το βουνό και είναι απίθανο να χρειαστεί να συνεχίσουμε τις ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας», υπογράμμισε επίσης ο πρόεδρος.

Ο Ομπάμα τόνισε ωστόσο ότι θα συνεχιστούν οι αεροπορικές επιδρομές για την προστασία των αμερικανικών εγκαταστάσεων στο Ιράκ και κάλεσε όλους τους Ιρακινούς να ενωθούν για να απωθήσουν τους ισλαμιστές αντάρτες. Οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες που είχαν σταλεί στο Ιράκ για να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση θα αποχωρήσουν από τη χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων ανήκαν στη μειονότητα των Γεζίντι, είχαν καταφύγει στο Σιντζάρ για να γλιτώσουν από την προέλαση των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους. Πολλοί από αυτούς παρέμειναν αποκλεισμένοι επί πολλές ημέρες, χωρίς νερό ή τρόφιμα. Ορισμένες οικογένειες έφυγαν κατόπιν για τη Συρία ή κατευθύνθηκαν προς το ιρακινό Κουρδιστάν που από τις αρχές του μήνα φιλοξενεί ήδη τουλάχιστον 200.000 εκτοπισμένους.

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αυτοκίνητο του δράστη – Η έρευνα στο Discord

trump apopeira

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αυτοκίνητο του δράστη – Η έρευνα στο Discord

Η αμερικανική αστυνομία βρήκε εκρηκτικούς μηχανισμούς στο αυτοκίνητο του νεαρού άνδρα ο οποίος επιχείρησε να…

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στον Τραμπ: « Οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελούν απειλή για την Δημοκρατία παγκοσμίως»

syriza grafeia 0

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στον Τραμπ: « Οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελούν απειλή για την Δημοκρατία παγκοσμίως»

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε, την Κυριακή (14/7), την επίθεση που δέχθηκε ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ…