Ομόφυλα ζευγάρια: «Μετεξεταστέοι» στη ΝΔ παρά τα φροντιστήρια

Δεν έχουν τέλος οι αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρά το «μασάζ» στους διαφωνούντες που έγινε και την Τρίτη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

ΝΔ κτηριο

Οι διαφωνίες παραμένουν στο εσωτερικό της ΝΔ, αναφορικά με το νομοσχέδιο που σκοπεύει να φέρει η Κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και το δικαίωμα στην υιοθεσία. Όσο και αν επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να τιθασεύσει τους διαφωνούντες, τα «φροντιστήρια» δείχνουν να μην πιάνουν τόπο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρουν ότι οι διαφωνούντες βουλευτές ετοιμάζουν κινήσεις με σκοπό να συγκεντρώσουν τους διαφωνούντες προκειμένου να καταθέσουν πρόταση επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης, ώστε να μην χρειαστεί να νομοθετηθεί ο πολιτικός γάμος.

Από την μεριά της η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατήσει «γκάζι» και να φέρει το συντομότερο το νομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο. Πιθανότατα σε αυτό της 30ης Ιανουαρίου σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει διαβούλευση περίπου δύο εβδομάδων και στα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να φτάσει στη Βουλή.

Στην Κυβέρνηση θεωρούν πως αυτός είναι αρκετός χρόνος ώστε και Βουλευτές που έχουν αμφιβολίες να πειστούν με δεδομένα και να εξηγήσουν στην τοπική κοινωνία τους λόγους που η Κυβέρνηση αποφασίζει να φέρει τώρα τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

«Το 2018 είχαμε ταχθεί κατά της αναδοχής»

Περίπου 60 βουλευτές έδωσαν το «παρών» στο χθεσινοβραδυνό «σεμινάριο», στην Πειραιώς. Ο Θάνος Πλεύρης – ο οποίος έχει διαφωνήσει ανοιχτά με το νομοσχέδιο- έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι δικαίωμα σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ο ίδιος φέρεται να υπενθύμισε ότι το 2018 η ΝΔ είχε ταχθεί κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, μια ψηφοφορία βέβαια που είχε προκαλέσει και τότε τριγμούς στο εσωτερικό της ΝΔ, με την Ντόρα Μπακογιάννη να τάσσεται υπέρ και τον Μάκη Βορίδη κατά.

Την ίδια στιγμή επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις τόσο με δηλώσεις που έκανε όσο και με ανάρτηση στα social media, λέγοντας ότι η συζήτηση «πήγε εξαιρετικά».

 

Ένταση Σταμάτη με Γιόγιακα και Βλάχο

Τα «αίματα άναψαν» όταν τον λόγο πήρε ο Βουλευτής Επικρατείας και πρώην Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιώργος Σταμάτης ο οποίος δεν συμφώνησε απλά με το προτεινόμενο νομοσχέδιο αλλά … εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να συμπεριληφθεί και η παρένθετη μητρότητα κάτι το οποίο εξόργισε πολλούς από τους παρευρισκόμενους Βουλευτές.

«Φέρνουμε μισό νομοσχέδιο. Έπρεπε να έχουμε και την παρένθετη μητρότητα. αν και δεν κατεβαίνω με ψήφο η θέση μου είναι αυτή», φέρεται να είπε ο κ. Σταμάτης.

Η πρώτη απάντηση ήρθε από τον Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα: «Θα πω λοιπόν στον Πρόεδρο την επόμενη φορά να σε κατεβάσει με σταυρό» τόνισε, ενώ ακολούθησε και το αιχμηρό σχόλιο τους επίσης διαφωνούντα Γιώργου Βλάχου ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Στάματη συνέστησε «να μην βγάζουμε λογύδρια εδώ μέσα».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…