Ομόφυλα ζευγάρια: Ανησυχία στο Μαξίμου για τις «ιερές πιέσεις» σε βουλευτές

Η κυβέρνηση φοβάται για διαρροές κυρίως από βουλευτές της περιφέρειας, οι οποίοι δεν έχουν λάβει ακόμα τις τελικές τους αποφάσεις και επηρεάζονται από μητροπολίτες

Προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλεί το «όχι» της Εκκλησίας για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς ενδέχεται να επηρεάσει τους βουλευτές που ίσως δεχθούν πιέσεις και αλλάξουν στάση για την ψήφιση του σχεδίου νόμου. Η κυβέρνηση φοβάται για διαρροές κυρίως από βουλευτές της περιφέρειας, οι οποίοι δεν έχουν λάβει ακόμα τις τελικές τους αποφάσεις, ενώ υπάρχουν ανησυχίες για πιέσεις που θα μεταφέρουν οι πιστοί και οι μητροπολίτες.  Σημειώνεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενδέχεται να συνεδριάσει νωρίτερα από το αναμενόμενο και εκεί θα γίνει η ένταξη του νομοσχεδίου στην κυβερνητική ατζέντα και η συζήτηση από το κυβερνητικό σχήμα.

Απορρίπτει τα περί δημοψηφίσματος του Ιερώνυμου η κυβέρνηση

Με μία δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που δεν αφήνει κανένα περιθώριο περαιτέρω συζήτησης απορρίπτει το Μαξίμου την πρόταση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τη θέσπιση τουγάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Στην Ελλάδα τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα. Η κυβέρνηση σέβεται τις απόψεις της Εκκλησίας αλλά εφαρμόζει το πρόγραμμα της» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οριοθετώντας τις σχέσεις της Πολιτείας με την Ιεραρχία.

«Υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην εκκλησία. Προφανώς και ακούμε με απόλυτο σεβασμό συνολικά τις απόψεις γιατί η συμβολή της είναι διαχρονική και ειδικά σε περιόδους κρίσεων αυτά τα χρόνια για τη στήριξη των πολιτών. Από εκεί και πέρα… Καταρχάς στη χώρα μας τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα. Οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Η άποψη του ελληνικού λαού εκφράζεται στις εθνικές εκλογές που τα κόμματα κατεβαίνουν με τα προγράμματά τους και είτε εγκρίνονται είτε απορρίπτονται. Το δικό μας εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Στο δικό μας πρόγραμμα υπήρχε η ατζέντα για τα δικαιώματα των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ +. Και προεκλογική δέσμευση είναι και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…