Newsroom

Newsroom

Ομιλία Γ. Παπανδρέου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

“Κάνουμε όλοι μας το πατριωτικό μας καθήκον η χώρα μας μπήκε σε ένα βαθύ τούνελ που περνάμε εδώ και 2…

14

“Κάνουμε όλοι μας το πατριωτικό μας καθήκον η χώρα μας μπήκε σε ένα βαθύ τούνελ που περνάμε εδώ και 2 χρόνια. Τρέχουμε για να κρατηθεί η Ελλάδα στα πόδια της  και είμαστε περήφανοι για ότι έχουμε καταφέρει και τι θα καταφέρουμε ακόμα με ένα δημόσιο διάλογο.

Δίνουμε  μάχη ως χώρα τα τελευταία 2 χρόνια, παρά τις δυσκολίες την αθέμιτη αντίδραση καταφέραμε εμείς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κλείνοντας τα αυτιά να αποτρέψουμε την χρεοκοπία της χώρας, να ξεκινήσουμε ένα τεράστιο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε το μέλλον, να παλέψουμε στην έκτακτη κατάσταση που βρήκαμε μετά τις εκλογές του ‘09 ήταν να αποτρέψουμε την πτώχευση. Έπρεπε να βρω αυτά τα χρήματα, τα ποσά, για να μην καταρρεύσει η χώρα όμως αναλάβαμε τις ευθύνες μας, σηκώσαμε το βάρος πρώτα με μια συμφωνία τον Μάρτιο.

Πολλοί προσπάθησαν να την απαξιώσουν αλλά η σημαντικότητα της, η πραγματική αξία της, μέρα με την μέρα αναδεικνύεται. Μέριμνα μας πρώτον είναι να μην αμφισβητηθεί η θέση της χώρας μας στο ευρώ, δεύτερον να αποφύγουμε τους κινδύνους να χαθεί έστω και ένα ευρώ από τις αποταμιεύσεις. Η συμφωνία αυτή όχι μόνο επιβεβαιώνει τη θέση μας σ αυτό τον πυρήνα να στηριζόμαστε στα δικά μας πόδια όταν εφαρμοστεί να σημάνει το κλείσιμο της περιόδου της αγωνίας του λαού. Θα έχουμε με την συμφωνια ενα νεο πακέτο 130 δις ευρω και θα καλύπτει με του καλύτερους δυνατούς όρους. Οι θυσιες δεν εχουν παει χαμένες. Έχουν πιάσει τόπο.»

Και συνέχισε λέγοντας: “Διακυβεύεται η συμμετοχή μας στο ευρώ. Όταν το λέγαμε μας αποκαλούσαν εκβιαστές. Ειλικρινά μιλήσαμε. Χθες ήρθε απλώς η επιβεβαίωση όσων λέγαμε. Αυτή τη στιγμή είναι οι αποφάσεις μας ευεργετικότατες για τη χώρα, όσο επίπονες και αν είναι. Υπήρξε και ένα άλλο ευεργετικό στοιχείο για μας. Πήραμε μια μικρή γεύση του τι σημαίνει το γεγονός ότι σώσαμε τη χώρα. Θέλουμε δεν θέλουμε δικαίως ή όχι αυτή την πραγματικότητα διαχειριζόμαστε. Πρέπει να το κατανοήσει ο κάθε πολίτης. Μιλάμε με απόλυτη ειλικρίνεια. Είδαμε τις διεθνείς επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι αποφάσεις μας. Δεν μπορεί να αποφασίζουν οι αγορές και να μην μπορούν να αποφασίζουν οι λαοί».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως «καθοριστική απάντηση σε όλα τα σενάρια εντός και εκτός Ελλάδας. Εμπιστεύομαι την ωριμότητα και σοφία του ελληνικού λαού. Και την εμπιστεύομαι περισσότερο από το πολιτικό κατεστημένο. Όταν ανακοίνωσα αυτή την επιλογή, ο πολίτης άκουσε για πρώτη φορά ότι όχι μόνο τον υπολογίζουμε, αλλά τον εμπιστευόμαστε. Εμείς δεν θα βάζαμε ποτέ ως θέμα στο δημοψήφισμα να μείνουμε ή να φύγουμε από το ευρώ. Δεν μπορούμε να βάλουμε ένα τέτοιο ερώτημα. Θα βάζαμε ως ζήτημα τη συμφωνία της δανειακής σύμβασης. Ήταν το δημοψήφισμα που ερχόταν να θεραπεύσει. Η απόρριψη των αποφάσεων της 26ηςε και 27ης Οκτωβρίου σημαίνει έξοδο από το ευρώ».

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…