Ολυμπιακοί Aγώνες: Σε ξενοδοχείο καραντίνας  τα μέλη της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης λόγω κορονοϊού

Σε προληπτική καραντίνα όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής της καλλιτεχνικής κολύμβησης που έφτασε στο Τόκιο. καθώς συνοδός της αποστολής  εντοπίστηκε θετικός στο αεροδρόμιο της Ιαπωνίας.

NewsRoom 28/07/2021 | 20:28

Συναγερμός έχει σημάνει στο Τόκιο για την ελληνική ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το θετικό κρούσμα κορονοϊού που προέκυψε σε Ελληνίδα συνοδό της αποστολής. Οι διοργανωτές φοβούμενοι διασπορά στέλνουν όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής της καλλιτεχνικής κολύμβησης που έφτασαν σήμερα στην ιαπωνική πρωτεύουσα σε ξενοδοχείο όπου και θα βρίσκονται υπό εντατική παρακολούθηση. Απαντες θα υποβληθούν σε νέα τεστ (τα πρώτα βγήκαν αρνητικά) το πρωί της Πέμπτης και ακολούθως οι διοργανωτές θα αποφασίσουν τι θα πράξουν για την ελληνική ομάδα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ


Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΕ αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τους διοργανωτές προς την ΕΟΕ, όλα τα μέλη της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης που ταξίδεψαν από την Αθήνα στο Τόκιο μαζί με τη συνοδό που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, θα οδηγηθούν σε ξενοδοχείο όπου και θα βρίσκονται υπό εντατική παρακολούθηση. Θα υποβληθούν το πρωί της Πέμπτης σε νέο τεστ για κορονοϊό και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες. Η συνοδός της ομάδας που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο, θα υποβληθεί σε νέο τεστ και θα τεθεί σε καραντίνα σε διαφορετικό ξενοδοχείο».