Newsroom

Newsroom

Ολοκληρώθηκε η 8ωρη απολογία του Άκη στον ανακριτή

Ενώπιον του ανακριτή απολογήθηκε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο κ.…

Ενώπιον του ανακριτή απολογήθηκε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο κ. Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε στην Ευελπίδων με ισχυρή αστυνομική συνοδεία. Το αίτημα των συνηγόρων του να δοθεί προθεσμία στον πρώην υπουργό – αφού έθεσαν σειρά νομικών ζητημάτων για τις κατηγορίες που του αποδίδονται αλλά και για το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε- δεν έγινε δεκτό και έτσι η απολογία πραγματοποιήθηκε κανονικά στις 12 το μεσημέρι. Η ανάκριση διεκόπη το πρωί για μια ώρα και εκτός από πολύωρη, ήταν και εξονυχιστική σύμφωνα με πληροφορίες.
Ο πρώην υπουργός κατέθεσε ολιγοσέλιδο υπόμνημα στο οποίο αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι η προμήθεια των υποβρυχίων αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ αφού και αυτό συνυπέγραψε τη σύμβαση την οποία ο ίδιος υλοποίησε. Για αυτό και ο πρώην υπουργός ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και οι Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος, μέσω offshore εταιριών των οποίων ήταν αφανής ιδιοκτήτης, νομιμοποίησε παράνομες αμοιβές που έλαβε ως υπουργός για συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.
Πάντως, οι νομικοί σύμβουλοι του πρώην υπουργού αμφισβητούν την κατηγορία της δωροδοκίας αφού φέρεται να τελέστηκε πριν το 2005 και ο νόμος περί “ξεπλύματος” δεν το περιελάμβανε στα βασικά εγκλήματα και επίσης, το θέμα είχε φτάσει στη βουλή και είχε παραγραφεί. Επίσης υποστήριξε ότι κανένα από τα εμβάσματα δεν κατατέθηκε σε δικό του λογαριασμό.
Στην απολογία του ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν αναφέρθηκε στην προμήθεια των αντιπυραυλικών συστημάτων ΤΟR M1 λόγω της ογκώδους δικογραφίας για την οποία θα λογοδοτήσει άλλη στιγμή. Σε λίγο θα αποφασιστεί αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…