Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των "Παραιτηθείτε" (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» στην πλατεία Συντάγματος.

576187871dc524b36f8b45df

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές αποχώρησαν με το μέτρο, λίγο πριν την έναρξη της στάσης εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς, στις 21.00, ενώ σταδιακά ανοίγουν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Η πολυδιαφημισμένη και δήθεν “αυθόρμητη” συγκέντρωση των ¨παραιτηθείτε», αποδείχθηκε τελικά… άνθρακες. Η κοσμοσυρροή που κάποιοι περίμεναν δεν ήρθε, παρά την έμμεση και άμεση διαφήμιση, τις τελευταίες μέρες.

Η πλατεία δεν γέμισε, ούτε η μισή, δηλαδή ούτε σχεδόν το πάνω μέρος της λεωφόρου Αμαλίας. Σφυρίχτρες, ελάχιστα συνθήματα,  μονότονα και χωρίς καμία φαντασία που φώναζαν ελάχιστοι ακριβώς κάτω από τη Βουλή, συνέθεταν την γενική εικόνα της συγκέντρωσης που αντί της κατσαρόλας, θα μπορούσε να ονομαστεί κάλιστα, της «σφυρίχτρας».

Το προγραμματισμένο ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος και το κίνημα των #παραιτηθείτε δεν είχε μεγάλη απήχηση, αφού σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς της Αστυνομίας, συγκεντρώθηκαν περίπου 7.000 άνθρωποι. 

Στην πλατεία βρέθηκαν πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του αντικυβερνητικού #παραιτηθείτε, κρατώντας κατά κύριο λόγο σημαίες ελληνικές και ευρωπαϊκές, ενώ νωρίτερα σημειώθηκε μικροένταση όταν νεαρός προσπάθησε να κάψει σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους υπόλοιπους διοργανωτές να τον απομακρύνουν.

Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση:



















Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη