Newsroom

Newsroom

Ολοκληρώνεται τις επόμενες ώρες ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Οι υποψήφιοι για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, έκλεισαν περισσότερες από 60 ώρες ] μέσα στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τη στιγμή που σε εξέλιξη είναι η διαδικασία από τις 9 το πρωί της Τρίτης.

57c87fe51dc5249f3b8b471d

Ουδείς γωρίζει πότε ακριβώς θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις για τους πλειοδότες των τεσσάρων αδειών, ενώ τα έσοδα για το δημόσιο ίσως ξεπεράσουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Νικητές και ηττημένοι είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στα γραφεία της ΓΓΕΕ, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία και δημοπρατηθούν και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία,θα συνταχθεί το πρακτικό που θα υπογράψουν οι επιχειρηματίες που έχουν κατοχυρώσει μία άδεια και θα ενημερωθεί ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, που θα προσέλθει στα γραφεία της ΓΓΕΕ. Μόλις ενημερωθεί για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ενημερώσει ακολούθως τον Τύπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα χρειαστούν περίπου δύο ώρες μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση, ενώ τα μέτρα ασφαλείας πήραν παράταση μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Το πρωί της Τετάρτης, θυροκολήθηκαν φάκελοι με ασφαλιστικά μέτρα από STAR, ALPHA, ANT1, MEGA και ΣΚΑΪ, με τη σειρά που έγινε η διαδικασία.

Η διαδικασία και οι κανονισμοί

Ο κανονισμός αναφέρει ότι οι υποψήφιοι καναλάρχες και οι συνεργάτες τους έχουν δικαίωμα να αποχωρήσουν μόνο όταν θα έχει δημοπρατηθεί και η τέταρτη τηλεοπτική άδεια.

Οι αντιπροσωπείες δεν θα έρχονται σε επαφή με τις υπόλοιπες αντιπροσωπείες, και φιλοξενούνται ανά δύο σε κάθε όροφο.

Κάθε αντιπροσωπεία κατά την προσέλευσή της παρέλαβε καρτελάκια με το ονοματεπώνυμο κάθε μέλους της που ήταν διαφορετικού χρώματος για κάθε υποψήφια ομάδα. Το αντίστοιχο χρώμα έχουν και οι φάκελοι κάθε ομάδας μέσα στους οποίους τα στελέχη των καναλιών θα κλείνουν τις έγγραφες προσφορές τους, οι οποίες σφραγισμένες θα καταλήγουν στην αρμόδια επιτροπή.

Τις σφραγισμένες προσφορές θα μεταφέρουν άνδρες ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στον χώρο θα υπάρχουν και δύο δικαστικοί επιμελητές.

Τα δωμάτια εντός των οποίων θα διεξαχθεί η πλειοδοσία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα εποπτεύονται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, ενώ και στους κοινόχρηστους χώρους και στους διαδρόμους που συνδέουν τις εννέα αίθουσες που θα βρίσκονται τα «στρατηγεία» των υποψηφίων, θα υπάρχουν κάμερες.

Τέσσερις υποψήφιοι εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία).

Τον Alpha εκπροσωπεί ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, το Star Channel, ο Κάρολος Αλκαλάι, την κυπριακή εταιρεία ο Πάνος Κυριακόπουλος και τον ΣΚΑΪ ο Κώστας Κιμπουρόπουλος.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών. Μάλιστα, όπως τόνισε, θα υπάρξει η επιδίωξη να διενεργηθεί η διαδικασία μέσω του ΕΣΡ.

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά