Ολλανδία: Η έφηβη Νόα Ποτχόφεν πέθανε από ασιτία και όχι από ευθανασία, σύμφωνα με την κλινική

Η έφηβη Νόα Ποτχόφεν, η οποία έπασχε από κατάθλιψη αφού βιάστηκε κατ' επανάληψη στην παιδική ηλικία της, πέθανε επειδή σταμάτησε να τρέφεται και να πίνει νερό, όμως δεν της έγινε ευθανασία, όπως έγινε γνωστό σήμερα από μια κλινική της Ολλανδίας.

Screenshot 1

Η 17χρονη Νόα, η οποία πέρσι είχε γράψει ένα βιβλίο για τη μάχη που έδινε επί χρόνια με την ανορεξία, την κατάθλιψη και το μετατραυματικό στρες, άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε γράψει στον λογαριασμό της στο Instagram ότι “έχασε την όρεξη για ζωή”.

Σε αντίθεση με όσα γράφτηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης, κυρίως στο εξωτερικό, δεν έγινε ευθανασία στη Νόα, τόνισε η κλινική, η οποία είχε αρνηθεί να την βοηθήσει να πεθάνει, όταν το είχε ζητήσει, πέρσι. “Δεν έγινε ευθανασία στη Νόα Ποτχόφεν. Για να βάλει τέλος στα βάσανά της, σταμάτησε να τρώει και να πίνει”, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ίδρυμα που ειδικεύεται στην ευθανασία.

Η κλινική Λεφενσαϊντεκλίνικ της Χάγης εξήγησε ότι θέλει “να βάλει τέλος στις λανθασμένες πληροφορίες” για τον θάνατο της νεαρής. Η έφηβη είχε αποπειραθεί πολλές φορές να αυτοκτονήσει τα τελευταία χρόνια.

Το Βέλγιο και η Ολλανδία έγιναν οι πρώτες χώρες που νομιμοποίησαν την ευθανασία το 2002 για ασθενείς στο τελευταίο στάδιο για τους οποίους δεν υπάρχουν πιθανότητες να βελτιωθεί η κατάστασή τους. Με βάση την ολλανδική νομοθεσία, τουλάχιστον δύο γιατροί πρέπει να πιστοποιήσουν ότι δεν υπάρχει καμία άλλη λογική λύση για τον ασθενή.

Η Νόα Ποτχόφεν έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης σε ηλικία 11 ετών. Τρία χρόνια αργότερα βιάστηκε δύο φορές. Είχε ανακοινώσει η ίδια ότι ήθελε να πεθάνει, όμως το μήνυμά της στο Instagram έχει πλέον διαγραφεί. “Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα πεθάνω. Είναι η στιγμή που σταματώ να τρώω και να πίνω και μετά από πολλές συζητήσεις… αποφασίστηκε να με αφήσουν να φύγω επειδή η ζωή μου είναι αφόρητη”, έγραφε.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση ευθύνης του Πολάκη ενάντια στις ηττοπαθείς ισορροπίες του Φάμελλου

polakis 1

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση ευθύνης του Πολάκη ενάντια στις ηττοπαθείς ισορροπίες του Φάμελλου

Η στρατηγική παρέμβαση στελεχών θέτει ανάχωμα στη διολίσθηση του κόμματος και διεκδικεί την αυτόνομη επιβίωση…

Οι Προτάσεις μας

Καμπανάκι ΟΗΕ για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή: Δεκάδες εκατομμύριο θα πεινάσουν

AP24064385490188

Καμπανάκι ΟΗΕ για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή: Δεκάδες εκατομμύριο θα πεινάσουν

Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου 6,1 εκατομμύρια επιπλέον άνθρωποι στις τρεις αυτές χώρες δυσκολεύονται πλέον…

Η γεωγραφία ανάποδα: Πώς το όραμα Τραμπ-Νετανιάχου για μια «Νέα Μέση Ανατολή» ανατράπηκε

AP19093460372003

Η γεωγραφία ανάποδα: Πώς το όραμα Τραμπ-Νετανιάχου για μια «Νέα Μέση Ανατολή» ανατράπηκε

Η γεωπολιτική της ευρύτερης περιοχής έχει αλλάξει τόσο ριζικά που ο ίδιος ο όρος «Μέση…

«Συνασπισμός» 11 χωρών για αυστηρότερη βίζα σε Ρώσους τουρίστες – «Όχι άλλα ταξίδια στην Ευρώπη για ψώνια και διακοπές»

AP24088505389045

«Συνασπισμός» 11 χωρών για αυστηρότερη βίζα σε Ρώσους τουρίστες – «Όχι άλλα ταξίδια στην Ευρώπη για ψώνια και διακοπές»

Ο συνασπισμός αποτελείται από εννέα κράτη-μέλη της ΕΕ,συγκεκριμένα από την Σουηδία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία,…

Διεθνής Αμνηστία: Καταγγέλλει συστηματική αστυνομική βία σε διαδηλώσεις και ελλείμματα λογοδοσίας στην Ελλάδα

Αστυνομική βία

Διεθνής Αμνηστία: Καταγγέλλει συστηματική αστυνομική βία σε διαδηλώσεις και ελλείμματα λογοδοσίας στην Ελλάδα

Η οργάνωση κάνει λόγο για πρακτικές που έχουν οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς και ψυχολογικές επιπτώσεις

Σχετικά με ΚΟΣΜΟΣ

CDC: Η επιδημία έμπολα στο Κονγκό μπορεί να λάβει διαστάσεις μεγαλύτερες από εκείνη του 2014

AP25247534361434

CDC: Η επιδημία έμπολα στο Κονγκό μπορεί να λάβει διαστάσεις μεγαλύτερες από εκείνη του 2014

Σε ενημέρωση που δημοσιοποίησαν χθες τα CDC περιλαμβάνονται μοντέλα πιθανής εξέλιξης της επιδημίας που παίρνουν…