Newsroom

Newsroom

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τον κορονοϊό – Σε ποιες χώρες υπάρχουν νέα κρούσματα

Νέα κρούσματα εντοπίζονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο

AP 20062332906554

Καμία ύφεση δεν φαίνεται να παρουσιάζει η παγκόσμια κατάσταση που έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες ο κορονοϊός Covid-19.

Νέα κρούσματα εντοπίζονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο, ενώ το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) έκανε γνωστό σήμερα ότι το επίπεδο κινδύνου για τους κατοίκους των χωρών της ΕΕ είναι «υψηλό». Με άλλα λόγια, ο ιός «εξακολουθεί να εξαπλώνεται», είπε η φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν ματαιώνει επισκέψεις “για να επικεντρωθεί στη διαχείριση της κρίσης”

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τροποποίησε το πρόγραμμά του, ακυρώνοντας μια επίσκεψη και ματαιώνοντας τη συμμετοχή του σε μια εκδήλωση, προκειμένου να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της κρίσης του νέου κοροναϊού.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του, ο πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει την Τετάρτη στη νοτιοδυτική Γαλλία ενώ αύριο Τρίτη δεν θα παραστεί στο ετήσιο δείπνο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Γαλλίας (CRIF).

«Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρόεδρος απομονώνεται, γίνεται για να διασφαλίσουμε ότι θα είναι διαθέσιμος για να διαχειριστεί την κατάσταση», σημείωσε ένας αξιωματούχος.

Δύο ασθενείς πέθαναν από τον νέο κοροναϊό στη βόρεια Γαλλία, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα στους τέσσερις, ανέφερε η εφημερίδα Le Parisien, επικαλούμενο τον δήμαρχο της πόλης Κομπιέν και άλλες πηγές.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαθέτω, υπήρξαν άλλοι δύο θάνατοι στο νοσοκομείο της Κομπιέν», φέρεται να είπε ο δήμαρχος Φιλίπ Μαρινί.

Με βάση τον χθεσινό, επίσημο απολογισμό, τα κρούσματα στη Γαλλία ανέρχονται στα 130. Το υπουργείο Υγείας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα για διευκρινίσεις όσον αφορά τους νέους θανάτους.

Ιαπωνία: Άλλα 19 κρούσματα εντοπίστηκαν στη χώρα

Η Ιαπωνία επιβεβαίωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν τουλάχιστον 19 νέα κρούσματα του Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα στα 980. Σε αυτά περιλαμβάνονται και οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.

Κρούσματα έχουν αναφερθεί σε όλη τη χώρα: πέντε στο νησί Χοκάιντο, στα βόρεια, άλλα πέντε σε ένα γηροκομείο στην επαρχία Καναγκάβα, κοντά στο Τόκιο και άλλα δύο στην Οζάκα, στη δυτική Ιαπωνία.

Γερμανία: Ματαιώθηκε κοινό συνέδριο της ΕΚΤ με την Κομισιόν για τη χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ματαίωσε σήμερα το συνέδριο που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επικαλούμενη το γεγονός ότι πολλοί ακύρωσαν τη συμμετοχή τους λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

«Η ΕΚΤ αποφάσισε, σε συνεννόηση με τη συνδιοργανώτρια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να αναβάλει προς το παρόν το συνέδριο για την ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση που ήταν προγραμματισμένο για την Τρίτη, 3 Μαρτίου», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή υπήρξαν πολλές ακυρώσεις από συμμετέχοντες, αλλά και επειδή λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών ήταν δύσκολο για κάποιους να δώσουν το παρών.

Ιράν:  Στους 66 οι νεκροί, 1501 τα κρούσματα συνολικά στη χώρα

Άλλοι 12 άνθρωποι ήρθαν να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του νέου κοροναϊού στο Ιράν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 66, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Αλιρεζά Ραϊσί.

Με βάση τον νεότερο απολογισμό, οι ασθενείς ανέρχονται στους 1501, καθώς καταγράφηκαν 523 νέα κρούσματα στη χώρα.

Οι επαρχίες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι της Τεχεράνης, της Κομ και του Γκιλάν.

Ελβετία:  Έκλεισε για τους επισκέπτες το Μέγαρο των Εθνών στη Γενεύη. Στα 25 τα κρούσματα σε όλη τη χώρα

Το Μέγαρο των Εθνών στη Γενεύη, που κάθε χρόνο υποδέχεται περίπου 100.000 επισκέπτες, έκλεισε από σήμερα τις πύλες του λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

«Σταματήσαμε προσωρινά τις ξεναγήσεις στο Μέγαρο, ως προληπτικό μέτρο για τον Covid-19, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του ΟΗΕ, η Αλεσάντρα Βελούτσι.

Το μέτρο αυτό θα ισχύσει μέχρι τις 13 Μαρτίου.

Η Βελούτσι είπε επίσης ότι, με βάση τις συστάσεις που έχει εκδώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο ΟΗΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβληθούν ορισμένες δράσεις και σύνοδοι «ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία των συμμετεχόντων».

Η Ελβετία, όπου βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ, απαγόρευσε την Παρασκευή κάθε εκδήλωση, δημόσια ή ιδιωτική, στην οποία συμμετέχουν ταυτόχρονα πάνω από 1.000 άνθρωποι. Στη χώρα έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα 25 κρούσματα και η ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας (Ofag) ανακοίνωσε σήμερα ότι εντείνει την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού και θέτει τρεις νέους κανόνες για να αντιμετωπιστεί η επιδημία: τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα θα πρέπει να απορρίπτονται σε κλειστούς κάδους, να αποφεύγονται οι χειραψίες και όσοι αισθάνονται άρρωστοι να τηλεφωνούν πάντα πριν πάνε στον γιατρό τους ή στα επείγοντα των νοσοκομείων.

Το 25ο κρούσμα, που εντοπίστηκε σήμερα είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας που ζει κοντά στα σύνορα με την Ιταλία. Άλλα κρούσματα έχουν βρεθεί στη Βασιλεία, τη Ζυρίχη, τη Βέρνη, τη Γενεύη, το Βαλέ και το Γκριζόν.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…