Newsroom

Newsroom

Όλα τα βλέμματα στις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στο Γκομέλ

Αναμένεται να πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ ρωσικής και ουκρανικής αντιπροσωπείας, με την ελπίδα να υπάρξει κατάπαυση του πυρός

bwlR

Στην πόλη Γκομέλ της Λευκορωσίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, είναι στραμμένο σήμερα το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας, καθώς εκεί θα διεξαχθούν σήμερα συνομιλίες μεταξύ ρωσικής και ουκρανικής αντιπροσωπείας, με την ελπίδα να υπάρξει κατάπαυση του πυρός.

Με ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας ενημέρωσε ότι όλα είναι έτοιμα για τις διαπραγματεύσεις.

 

 

Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια να υπάρξει μία συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη, αν και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι δεν δείχνει αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των επαφών αυτών. Η Ουκρανία αποδέχθηκε την ιδέα διεξαγωγής διαπραγματεύσεων μολονότι “δεν πιστεύει πάρα πολύ” ότι αυτές θα μπορούσαν να δώσουν τέλος στη ρωσική εισβολή. Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν “χωρίς προαπαιτούμενα”, σύμφωνα με την Ουκρανία, η οποία δηλώνει ότι δεν σκοπεύει “να συνθηκολογήσει”.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ανέφερε σε διάγγελμά του ότι «μέχρι να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη. Δεν θα υποκύψουμε, δεν θα δώσουμε ούτε μέτρο από το έδαφός μας». Υποστήριξε δε ότι η κίνηση του Πούτιν να θέσει σε συναγερμό τις δυνάμεις για τα πυρηνικά, ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση για τις συνομιλίες των δύο πλευρών, προκειμένου να ασκήσει πιέσεις, αλλά ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα υποχωρήσει.

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.