Newsroom

Newsroom

Όλα όσα θα δούμε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα – Μουσική, θέατρο και μπαλέτο

Οι προτάσεις μας για τις μέρες των γιορτών στην Αθήνα.

Καρυοθραύστης Christmas Theater 1 1

«Scrooge & Ghosts & Rock ’n’ Roll!» με τον Πάνο Μουζουράκη στο Μέγαρο Μουσικής

σκρουτζ2

Η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς σε μορφή ροκ μιούζικαλ, με Σκρουτζ τον Πάνο Μουζουράκη. Οι δημιουργοί της «Αυλής των θαυμάτων» επιστρέφουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με ένα μουσικό υπερθέαμα βασισμένο σε μία από τις πιο αγαπημένες νουβέλες μικρών και μεγάλων παγκοσμίως, τη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς, που ανεβαίνει από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου -με επιπλέον παραστάσεις λόγω μεγάλης ανταπόκρισης.

«Καρυοθραύστης» από το Kiev City Ballet

Το Kiev City Ballet παρουσιάζει τον «Καρυοθραύστη», με σολίστ τους Kateryna Floria (Κλάρα – Μαρία) και Danyil Podhrushko (Πρίγκιπας – Καρυοθραύστης).

Το μπαλέτο ξεκίνησε την παγκόσμια περιοδεία του δυο μόλις μέρες πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και έκτοτε δεν έχει ακόμη επιστρέψει στην χώρα. Η δήμαρχος του Παρισιού τους προσέφερε φιλοξενία και το γνωστό θέατρο του Chatelet φιλοξένησε τις παραστάσεις τους και μέχρι σήμερα είναι artists in residence στο θέατρο του Chatelet.

Μετά τις εμφανίσεις τους στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη, η Αθήνα θα τους υποδεχτεί ανήμερα Χριστουγέννων, για 3 μόνο παραστάσεις, στις 25 και 26 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater.

Christmas Theater

25 Δεκεμβρίου 2022, στις 20:30

26 Δεκεμβρίου 2022, στις 12:00, στις 16:00 και 20:30

Προπώληση εισιτηρίων:

www.viva.gr/tickets/music/karyothraustis-kiev-city-ballet/

Η Τρελή του Σαγιό – Θέατρο Παλλάς

τρελη σαγιο

Στο Θέατρο Παλλάς παρουσιάζεται φέτος η «Τρελή του Σαγιό», το εμβληματικό θεατρικό έργο του Ζαν Ζιρωντού σε ολοκαίνουργια διασκευή και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια, με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, τον Νίκο Μουτσινά, την Αθηνά Οικονομάκου και έναν λαμπερό 20μελή θίασο επί σκηνής.

Ακόμη:

-Από τις 16 Δεκεμβρίου, στη σκηνή του Θεάτρου ανεβαίνει «Ο βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, η πιο δημοφιλής ελληνική οπερέτα με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, σε μουσική διεύθυνση και σκηνοθεσία του Γιώργου Πέτρου.

– Στις 23 Δεκεμβρίου, η Athens Big Band αναβιώνει τη “χρυσή” εποχή της jazz, με τραγούδια που έγιναν θρυλικά από τους Frank Sinatra και Ella Fitzgerald, με τις ερμηνείες των Σταύρου Ρωμανού και Τζένης Καπάδαη, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Σάμι Αμίρη, ενώ, λίγες μέρες αργότερα, στις 27 Δεκεμβρίου, οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη γιορτινή συναυλία “The Twelve Days of Christmas” με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και σολίστ τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

– Δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, στις 22 Δεκεμβρίου η Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης φωτίζεται γιορτινά για να υποδεχτεί τη συναυλία εκκλησιαστικού οργάνου της Ουρανίας Γκάσιου, της οργανίστας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Για μια ακόμη χρονιά, η βραβευμένη δεξιοτέχνης, που έχει στο βιογραφικό της πάμπολλες εμφανίσεις σε ιστορικούς καθεδρικούς ναούς και σε ονομαστές αίθουσες συναυλιών του εξωτερικού, θα μας ξεναγήσει μουσικά σε έναν μαγικό γαλαξία 6.000 αυλών!

– Μετά από λαϊκή απαίτηση, οι Polkar θα επανέλθουν για δύο εορταστικές εμφανίσεις στο Club του Σταυρου του Νότου, ώστε να βροντοφωνάξουμε «μαζί αγάπες μου» και τις γιορτές! Τις Κυριακές 25 Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου η υπερμπάντα που έβαλε φωτιά στις αθηναϊκές νύχτες έρχεται στο Club του Σταυρού του Νότου για ένα εκρηκτικό βαλκανικό πανηγύρι!