Newsroom

Newsroom

Οk Ομπάμα για τις φωτογραφίες

Την έγκρισή του για την δημοσιοποίηση τουλάχιστον μιας από τις φωτογραφίες της σορού του Οσάμα Μπιν Λάντεν μετά την εκτέλεσή…

obama

Την έγκρισή του για την δημοσιοποίηση τουλάχιστον μιας από τις φωτογραφίες της σορού του Οσάμα Μπιν Λάντεν μετά την εκτέλεσή του από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, μεταδίδουν τα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα «αποτροπιαστικές», με μια από αυτές να δείχνει σχεδόν ανοιχτό το κρανίο του Μπιν Λάντεν, όπως μεταδίδει το CBS ή μια άλλη, να δείχνει νεκρό τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, με μια τεράστια οπή από σφαίρα πάνω από το αριστερό του μάτι.
Μέχρι στιγμής, αν και η δημοσίευση των φωτογραφιών θεωρείται απαραίτητη λόγω της αμφισβήτησης της εκτέλεσης Ομπάμα, ακόμη και από μέλη του Κογκρέσου, δεν έχει αποφασιστεί ο ακριβής χρόνος δημοσιοποίησης.

Ο επικεφαλής της CIA, Λίον Πανέτα, δήλωσε πως επίκειται η δημοσίευση μετά την προεδρική έγκριση, ενώ, επιχειρώντας να αναστρέψει κάπως το κλίμα αμφισβήτησης, τόνισε πως ουδέποτε υπήρξε σκέψη να μην δημοσιοποιηθεί το οπτικό υλικό επί την «επιχείρηση Τζερόνιμο», όπως ονόμαζαν την επιχείρηση κατά του Λάντεν οι κομάντος που συμμετείχαν σ’ αυτήν.

Αλήθεια ή ψέματα;

Ακόμη και τα πιο έγκυρα αμερικανικά ΜΜΕ, αναρωτιούνται κατά πόσον η δημοσίευση κάποιων φωτογραφιών θα καταφέρει, μετά από τόσο μεγάλη καθυστέρηση, να νικήσει την αμφιβολία και να πείσει τους «επιφυλακτικούς».

Εξάλλου, η Ιστορία διδάσκει ότι οι συνθήκες που οδηγούν σε παρόμοιες «καθάρσεις» … πείθει ή όχι για την αλήθεια της κι όχι το φωτογραφικό ή άλλο υλικό.

Πολλοί είναι εκείνοι που ανακαλούν εύκολα την τηλεοπτική κάλυψη της εκτέλεσης του Σαντάμ Χουσεϊν – όσο αποτροπιαστική κι αν ήταν – προκειμένου να πληροφορηθεί ο πλανήτης ότι πράγματι, «ο τύραννος δεν υπάρχει πια».

Τότε πράγματι, δεν υπήρξε κάποια αμφισβήτηση για το γεγονός, σε αντίθεση με ότι συνέβη με την εκτέλεση του μισητού ζεύγους Τσαουσέσκτου, πολλά χρόνια πριν στην Ρουμανία, τα Χριστούγεννα του 1989, στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης και της ανατροπής του καθεστώτος.

Η αμφισβήτηση ήταν τόσο μεγάλη που ύστερα από 21 χρόνια, τον Ιούλιο του 2010, έγινε εκταφή της σορού του Νικολάε Τσαουσέσκου και της συζύγου του, ώστε να διαπιστωθεί με την ταυτοποίηση του DNA, ότι πράγματι ήταν το προεδρικό ζεύγος αυτό που εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες ύστερα από απόφαση του Στρατοδικείο.
http://www.ethnos.gr

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…