Οι τζιχαντιστές πανηγυρίζουν για το μακελειό στην Charlie Hebdo

Την απάνθρωπη επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι, χαιρέτισε ένας τζιχαντιστής. Όπως…

makeleio

Την απάνθρωπη επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι, χαιρέτισε ένας τζιχαντιστής. Όπως δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερς, η επιδρομή αυτή έγινε σε εκδίκηση για τις προσβολές εναντίον του Ισλάμ.

«Τα λιοντάρια του Ισλάμ εκδικήθηκαν για τον προφήτη μας», είπε ο Αμπού Μούσαμπ, ένας Σύρος τζιχαντιστής που μάχεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος η οποία κατέχει μεγάλα τμήματα του ιρακινού και συριακού εδάφους. 

Στη συνέχεια τόνισε ότι θα υπάρξει και συνέχεια. «Αυτά είναι τα λιοντάρια μας. Είναι οι πρώτες σταγόνες. Θα ακολουθήσουν και άλλες», είπε χαρακτηριστικά, μέσω Διαδικτύου από τη Συρία. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος και οι άλλοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι χαρούμενοι για την επίθεση λέγοντας: «Ας κάνουμε τους σταυροφόρους να τρέμουν». Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Ο Αμπού Μούσαμπ τόνισε πως δεν γνώριζε τους ενόπλους που πραγματοποίησαν την επίθεση.