Οι Τρικολόρ άφησαν τους Φούριας Ρόχας… στον τόπο

[…]

france spain

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις (αν όχι τη μεγαλύτερη) του φετινού Μουντομπάσκετ πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης η Γαλλία, που επικράτησε με σκορ 65-52 της διοργανώτριας Ισπανίας, αναγκάζοντας τους Φούριας Ρόχας στην πρώτη τους (και μοιραία) ήττα στη διοργάνωση.

Με κορυφαίους τους Ντιό και Ερτέλ (15 και 13 πόντοι αντίστοιχα), οι Τρικολόρ έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, εγκλωβίζοντας τα αστέρια των Ισπανών, που είχαν τραγικά ποσοστά ευστοχίας (20/62 σουτ εντός παιδιάς). Ενδεικτικό είναι ότι ο «μπόμπερ» Ναβάρο είχε 1/5 τρίποντα και 3/6 δίποντα, ενώ οι Μαρκ Γκασόλ, Ρίκι Ρούμπιο και Σερζ Ιμπάκα είχαν από 1/7 σουτ εντός παιδιάς.

Μοναδικός διασωθείς για τους Ισπανούς ήταν ο Παού Γκασόλ, με 17 πόντους (7/11 σουτ εντός παιδιάς) και 8 ριμπάουντ, αν και οι Γάλλοι κυριάρχησαν και στα ριμπάουντ, με τον Λοβέρν να «μαζεύει» 10 και τον Γκομπέρ 13.

Με τη νίκη αυτή, οι Τρικολόρ προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σερβία, που στον άλλο προημιτελικό της Τετάρτης επικράτησε άνετα της Βραζιλίας.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών : H Εμίλια Περέζ κέρδισε τις εντυπώσεις και βάζει υποψηφιότητα για βραβεία

Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών : H Εμίλια Περέζ κέρδισε τις εντυπώσεις και βάζει υποψηφιότητα για βραβεία

Το θέμα της ταινίας τοποθετείται στο Μεξικό του σήμερα. Η δικηγόρος Ρίτα πρέπει να βοηθήσει…