Newsroom

Newsroom

Oι ταινίες της εβδομάδας: Από 30 Μαρτίου στους κινηματογράφους!

Ταινίες για όλα τα γούστα κυκλοφορούν στις αίθουσες από την Πέμπτη 30 Μαρτίου, με θρίλερ τρόμου, επιστημονική φαντασία, Στρουμφάκια και μία δραματική κομεντί από την Αργεντινή...

58dd20d01dc52429358b481c

Ciao Amore… Dalida

Η δραματική ταινία της Λίζα Αζουέλος, που άνοιξε την αυλαία του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, φέρνει στη μεγάλη οθόνη την βιογραφία μιας μεγάλης ντίβας του τραγουδιού που αποθεώθηκε καλλιτεχνικά, μιας “μοιραίας γυναίκας” που έβαλε τέλος στη ζωή της… Από την γέννησή της στο Κάιρο το 1933, μέχρι την πρώτη της συναυλία στο Olympia το 1956, από τον γάμο της με τον Lucien Morisse, μέχρι τις βραδιές ντίσκο, από τα μυητικά ταξίδια στην Ινδία, μέχρι το παγκόσμιο σουξέ του Gigi l’Amoroso το 1974, το Ciao amore… Dalida αποτελεί το πορτραίτο του απόλυτου θηλυκού.

Σε τέσσερις χρόνους

Η ιστορία μιας γυναίκας, που αγωνίζεται για τη ζωή και την ελευθερία της, ξετυλίγεται μέσα από τέσσερις περιόδους της ζωής της – την παιδική ηλικία, την εφηβεία, τη νεότητα και την ενηλικίωση -, στο γαλλικό δράμα του Αρνό ντε Παγιέ, με τους Αντέλ Ενέλ, Αντέλ Εξαρχόπουλος και Τζέμα Άρτερτον. Ένα μικρό κορίτσι που το παιχνίδι της μετατρέπεται σε τραγωδία, μία έφηβη εγκλωβισμένη σε μια ατελείωτη διαδοχή φυγής, μια νεαρή που έχει τάση προς την καταστροφή και μια ενήλικη που νόμιζε πως βρήκε ασφαλές καταφύγιο συναντιούνται, για να σχηματίσουν μία ενιαία ηρωίδα.

Το Φάντασμα στο Κέλυφος

Το δημοφιλές ιαπωνικό manga Ghost in the Shell μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Ρούπερτ Σάντερς, με πρωταγωνίστρια την Σκάρλετ Τζοχάνσον που επιστρέφει αγνώριστη. Πρόκειται για μία δραματική ταινία επιστημονικής φαντασίας με εντυπωσιακά εφέ και καταιγιστική δράση. Μεταφερόμαστε στο κοντινό μέλλον όπου η Ταγματάρχης, ένα ιδιότυπο, υβριδικό πλάσμα, μία cyborg αστυνομικός, ηγείται μιας επίλεκτης δύναμης, του Τομέα 9, με αποστολή να σταματήσει έναν πανίσχυρο εχθρό, μια τρομοκρατική οργάνωση που χακάρει το μυαλό των ανθρώπων κι έτσι τους ελέγχει.

«Αναζητώντας την αλήθεια»

Το δράμα του Στιούαρτ Χεϊζελντάιν, με τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Οκτάβια Σπένσερ και τους Σαμ Γουόρθινγκτον, Ράτζα Μίτσελ και Τιμ Μαγκρόου, βασίζεται σε μπεστ σέλερ μυθιστόρημα των New York Times. Ήρωάς του είναι ένας άνδρας, ο οποίος, μετά από μια οικογενειακή τραγωδία, πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη. Ακολουθώντας τις οδηγίες μίας μυστηριώδους επιστολής, που τον προτρέπει να πάει σε μια εγκαταλελειμμένη καλύβα βαθιά στην ερημιά του Όρεγκον, συναντά τρεις αινιγματικούς ξένους, μέσω των οποίων μαθαίνει σημαντικές αλήθειες, που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα.

«Παράνομες ζωές»

Ο – υποψήφιος για Όσκαρ – Μάικλ Φασμπέντερ και οι Μπρένταν Γκλίζον, Λίντσεϊ Μάρσαλ, Κίλιαν Σκοτ και Ρόρι Κίνεαρ πρωταγωνιστούν στο αστυνομικό θρίλερ του Άνταμ Σμιθ, στο οποίο ο γιος μιας διαβόητης οικογένειας παρανόμων βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στον σεβασμό για τον πατέρα του και την επιθυμία να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για τη γυναίκα και τα παιδιά του. Έτσι, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επιλογή, που μπορεί να αλλάξει τη ζωή του για πάντα.

Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό / Smurfs: The Lost Village

Τα θρυλικά μπλε πλασματάκια επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη με νέες διασκεδαστικές περιπέτειες, στην πρώτη αποκλειστικά κινουμένων σχεδίων ταινία, βασισμένη στο κλασικό έργο του δημιουργού τους Peyo. Σ’ αυτήν την νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική εκδοχή για τα «Στρουμφάκια», ένας μυστηριώδης χάρτης βάζει την Στρουμφίτα και τους καλύτερούς της φίλους, τον Σπιρτούλη, τον Σκουντούφλη και τον Προκόπη σε ένα συναρπαστικό αγώνα μέσα στο – γεμάτο μαγικά πλάσματα – Απαγορευμένο Δάσος για να βρουν ένα μυστηριώδες χαμένο χωριό πριν τα προλάβει ο μοχθηρός μάγος Δρακουμέλ. Επιβάτες ενός τρελού ταξιδιού, γεμάτου δράση και κίνδυνο, τα Στρουμφάκια βρίσκονται μπροστά στην ανακάλυψη του μεγαλύτερου μυστικού σε ολόκληρη την Στρουμφοιστορία.

Ο επιφανής πολίτης

Η κωμωδία των Γκαστόν Ντουπράτ και Μαριάνο Κον ήταν η υποψηφιότητα της Αργεντινής για το φετινό Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Με τους Όσκαρ Μαρτίνεζ, Ντέιντι Μπρίεβα, Αντρέα Φριγκέριο, Μπελέν Σαβάν και Νόρα Ναβάς, ένας Αργεντινός συγγραφέας, που ζει στην Ευρώπη και φτάνει στο αποκορύφωμα της καριέρας του κερδίζοντας το Νόμπελ Λογοτεχνίας, περνά μια κρίση έμπνευσης και ηλικίας. Όταν, μετά από 40 σχεδόν χρόνια, επισκέπτεται τη γενέτειρά του, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου της, προκειμένου να του απονεμηθεί μετάλλιο και να ανακηρυχτεί επίτιμος πολίτης, παλιές αντιπαραθέσεις και μυστικά έρχονται στην επιφάνεια.

Raw

Η Γαλλίδα σκηνοθέτις Ζουλιά Ντουκουρνό δημιουργεί ένα αιματηρό θρίλερ τρόμου, στο οποίο μία σκληροπυρηνική χορτοφάγος υποβάλλεται, παρά τη θέλησή της, σε ένα τελετουργικό μύησης πρωτοετών στην κτηνιατρική σχολή της, το οποίο συνδυάζει ωμοφαγία και κανιβαλισμό μέσα σε ένα λουτρό αίματος. Και τότε, αντιλαμβάνεται πως μερικά πράγματα καλό είναι να μην τα δοκιμάζεις ποτέ, γιατί μπορεί να εθιστείς. Παίζουν οι Γκαράνς Μαριγιέ, Έλα Ρουμπφ, Ραχάλ Ναΐτ Ουφέγια, Λοράν Λουκάς και Μπουί Λανέρ.

Το Δέλεαρ του Διαβόλου

Η καινούργια ταινία τρόμου του Σον Μπερν, αφηγείται τη ζωή μιας οικογένειας που μετατρέπεται σε ατελείωτο εφιάλτη. Ο Τζέσι, ένας αγωνιζόμενος καλλιτέχνης, η νεαρή σύζυγός του, η Άστριντ, και η κόρη τους Ζόι, αγοράζουν το σπίτι των ονείρων τους, όταν η αξία του τελευταίου πέφτει κατακόρυφα εξαιτίας της σκοτεινής ιστορίας που κουβαλάει. Οι ζωές όλων αρχίζουν να περιπλέκονται, όταν ο Τζέσι γίνεται φερέφωνο της φωνής του Σατανά και όταν εμφανίζεται ξαφνικά ο Ρέι, ο ανισσόροπος γιος της οικογένειας που έμενε στο σπίτι πριν, απαιτώντας να επιστρέψει εκεί και παθαίνοντας εμμονή με την Ζόι.

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος