Newsroom

Newsroom

«Οι ψηφοφόροι του Κασιδιάρη θα ρίξουν ΣΥΡΙΖΑ» – Η θεωρία των 2 άκρων και των 102 ψεμάτων

Τι λέει τελικά ο Μαύρος της MRB και τι λένε τα ΜΜΕ ότι λέει...

ilias kasidiaris hrysi aygi

«Μαύρος (MRB): Οι ψηφοφόροι Κασιδιάρη πάνε περισσότερο προς ΣΥΡΙΖΑ κι όχι προς ΝΔ», διαβάζουμε σε iefimerida, liberal, vradini και καμιά δεκαριά άλλα sites.

Ακριβώς ο ίδιος τίτλος.

Ανοίγοντας όμως το άρθρο, διαπιστώνεις ότι αυτό που λέει ο Μαύρος δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που του βάζουν στο στόμα:

«Τους ψηφοφόρους των “Ελλήνων” είχαμε κάνει μια απόπειρα κάποια στιγμή να μετρήσουμε προς τα πού θα πάνε σε περίπτωση που δεν κατέβαινε στις εκλογές το κόμμα Κασιδιάρη. Εκεί φαινόταν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν ήξεραν πού θα πάνε, σε ποσοστό 60%. Ένα 20% δήλωνε ότι θα πήγαινε σε άλλα πολύ μικρά κόμματα, και υπήρχε μετά και μια διασπορά ποσοστών στα μεγαλύτερα κόμματα.

Η διασπορά προς τη ΝΔ ήταν από τα μικρότερα ποσοστά, γιατί μάλλον θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που τους “τιμωρεί”. Οι περισσότεροι θα πήγαιναν στον κ. Βελόπουλο, και το αμέσως επόμενο ποσοστό πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ.»

Τι λέει λοιπόν ο Μαύρος: το 60% των δυνητικών ψηφοφόρων του Κασιδιάρη δεν ξέρει τι θα ψηφίσει αν απαγορευτεί το κόμμα, ένα άλλο 20% δηλώνει ότι θα προτιμήσει πολύ μικρά κόμματα και μόνο το 20% λέει ότι θα ψηφίσει κάποιο από τα μεγαλύτερα κόμματα της Βουλής.

Από αυτούς, οι περισσότεροι θα ψηφίσουν Βελόπουλο, ένα μικρότερο ποσοστό ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα λιγότεροι, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25, ΚΚΕ. H δε ΝΔ είναι τόσο χαμηλά, όχι για λόγους πολιτικού χάσματος, αλλά γιατί θέλουν να την τιμωρήσουν που απαγορεύει το κόμμα.

Εν τέλει, αυτοί που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 5% – 6% των πιθανών ψηφοφόρων του Κασιδιάρη. Από τον τίτλο όμως (που μόνο αυτόν διαβάζει το 95% των χρηστών του διαδικτύου) φαίνεται σαν η πλειονότητά τους να είναι έτοιμη να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ!

Με τέτοια fake news και λαθροχειρίες προπαγανδίζουν τη θεωρία των δύο άκρων, ότι δήθεν η ακροδεξιά και η αριστερά αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία.

Όπως με fake news προσπάθησαν να στήσουν το αφήγημα πώς τη Χρυσή Αυγή την ανέδειξαν οι Αγανακτισμένοι το 2011. Και ας τους έβριζε η Χρυσή Αυγή τους Αγανακτισμένους, μέσα από όλα της τα ΜΜΕ. Και ας έφυγαν κλοτσηδόν οι χρυσαυγίτες δύο φορές που επιχείρησαν να εμφανιστούν στην πάνω πλατεία.

Αλλά γιατί ν’ αφήσεις την πραγματικότητα να σου χαλάσει μια καλή ιστορία; Πόσο μάλλον όταν αυτή η ιστορία σε βοηθά να συγκαλύψεις ότι η ΝΔ, είναι διαχρονικά ο μεγαλύτερος ενισχυτής της άκρας δεξιάς και των ναζί.

Από το 2012 όταν καλούσαν τη Χρυσή Αυγή να «σοβαρευτεί» λίγο για να συγκυβερνήσουν, το 2018 όταν διαδήλωναν πλάι πλάι για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μέχρι και σήμερα που άφησαν τον Κασιδιάρη ανενόχλητο επί τρία χρόνια να χτίζει κόμμα και να κάνει προεκλογική καμπάνια μέσα από τη φυλακή, κατά παράβαση του νόμου.

Πώς το λεγε ο Γκέμπελς: «Όσο μεγαλύτερο το ψέμα, και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται, τόσο πιο πιστευτό γίνεται».

* Αναδημοσίευση από την σελίδα στο Facebook του Dimitris Tsirkas

Μέγα σκάνδαλο στην Euroleague: Ο διαιτητής Μπολτάουζερ «πιάστηκε» να κλέβει-Είχε σφυρίξει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι (video)

μπολτάουσερ

Μέγα σκάνδαλο στην Euroleague: Ο διαιτητής Μπολτάουζερ «πιάστηκε» να κλέβει-Είχε σφυρίξει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι (video)

Απίστευτο περιστατικό στο Βελιγράδι, με τον Σλοβένο ρέφερι της Euroleague, Ματέι Μπολτάουζερ, που είχε οριστεί…

Λέκκας για κατολισθήση στην Σαντορίνη: «Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας»

thirasia 1

Λέκκας για κατολισθήση στην Σαντορίνη: «Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας»

Για την κατολίσθηση στη Θηρασιά μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο οποίος έκανε λόγο για…

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

troxaio me egataleipsi

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες…

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

pregnant g076b366fe 1920 768

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει της μη μισθωτές εργαζόμενες μητέρες ως δεύτερης κατηγορίας, φθηνές, αναλώσιμες και χωρίς…