Newsroom

Newsroom

Οι προσπάθειές μας δικαιώθηκαν

Οι αποφάσεις της Συνόδου δικαιώνουν την ελληνική προσπάθεια. Από όλους στην Ευρώπη αναγνωρίζονται οι προσπάθειες και οι θυσίες του Ελληνικού…

Οι αποφάσεις της Συνόδου δικαιώνουν την ελληνική προσπάθεια. Από όλους στην Ευρώπη αναγνωρίζονται οι προσπάθειες και οι θυσίες του Ελληνικού λαού, δήλωσε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. στις Βρυξέλλες.
Ο Πρωθυπουργός, δήλωσε ότι οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου δίνουν νέα προοπτική στη συλλογική προσπάθεια του ελληνικού λαού, προσθέτοντας, πάντως, πως η επιτυχία εξαρτάται από το δικό μας αγώνα, από τις μάχες που δίνουμε καθημερινά στη χώρα μας. Ωστόσο, δήλωσε βέβαιος πως «ο ελληνικός λαός δίνει και θα κερδίσει και αυτή τη μάχη».
Αναφερόμενος στην επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου που λαμβάνει η χώρα από την ΕΕ και τη μείωση του επιτοκίου, ανέφερε πως «τίποτα δεν μας χαρίστηκε, τίποτα δεν είχε προεξοφληθεί» και συμπλήρωσε: «Φτάσαμε στη σημερινή απόφαση με τη σταθερή μας διεκδίκηση, με την ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης του προβλήματος».

Αναφερόμενος στον τελευταίο ένα χρόνο, από την μέρα της προσφυγής της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, μέχρι σήμερα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «συνεχή αγώνα να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία και το κύρος της Ελλάδας».

«Η προσπάθειά μας πέτυχε, όλοι αναγνωρίζουν πια το σημαντικό δρόμο που διανύσαμε. Πετύχαμε να βελτιώσουμε το πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου», τόνισε.

Για την Πορτογαλία

Ερωτηθείς για την Πορτογαλία και για το ενδεχόμενο επικείμενης προσφυγής της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε πως «η Πορτογαλία δίνει τη μάχη της» και εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συνολική απάντηση της ΕΕ στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης πρόσθεσε: «Η ΕΕ εχει αποδείξει ότι είναι έτοιμη να συνδράμει κάποια χώρα, αν αυτό ζητηθεί … Οι σημερινές απαντήσεις συνιστούν ισχυρό μήνυμα, και προς τις αγορές, ότι η ΕΕ είναι εδώ, θα σταθεί στο πλευρό των κρατών-μέλων».

Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας

Ερωτηθείς αν είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί με συνδικαλιστές (π.χ. της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ) για να φθάσει το πρόγραμμα για τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι τέλους, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «είναι προς το συμφέρον όλων μας να συνεργαστούμε ώστε να αξιοποιηθεί σωστά η δημόσια περιουσία».

«Δεν βλέπω γιατί πρέπει εκ των προτέρων να θεωρήσουμε ότι θα υπάρξουν αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις και ελπίζω ότι θα έχουν και αίσιο αποτέλεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το «Σύμφωνο του ευρώ» δεν συνεπάγεται νέα μέτρα

Σε ερώτηση για την υιοθέτηση του Συμφώνου για το ευρώ, που, μεταξύ άλλων, προβλέπει συγκράτηση μισθών και ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως οι προβλέψεις του Συμφώνου δεν αφορούν σε νέα μέτρα στην Ελλάδα, τονίζοντας πως «εμείς ήδη έχουμε πάρει επίπονα μέτρα».

Επίθεση στη ΝΔ

Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την πεποίθηση που εκφράζει ο Αντώνης Σαμαράς ότι το μνημόνιο οδηγεί στο φαύλο κύκλο της ύφεσης.

«Αυτοί που είχαν τεράστια ευθύνη για το πού έφθασε η Ελλάδα δεν δικαιούνται σήμερα να μιλάνε με τέτοια ελαφρότητα για τις θυσίες και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και να καλλιεργούν τη μιζέρια, προσπαθώντας να υποβαθμίσουν τις κατακτήσεις μας», επεσήμανε ο Γ. Παπανδρέου.

«Ναι», παραδέχθηκε, «θα περάσουμε και περνάμε δύσκολα, αλλά ήδη βγαίνουμε από μια στενωπό στην οποία μπήκαμε μέσω μια πελατειακής αντίληψης, που μας έβαλε σε ένα κράτος που δεν είναι βιώσιμο».

«Η Ελλάδα διαχρονικά αγωνίζεται και κερδίζει»

«Η Ελλάδα που αγωνίζεται που είναι ενωμένη, είναι η Ελλάδα που διαχρονικά αγωνίζεται και πετυχαίνει τους στόχους της», τόνισε με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Σήμερα», πρόσθεσε, «είναι η μέρα που τιμούμε την επανάσταση του 1821. Ο ελληνίκος λαός και σήμερα με δύναμη περηφάνεια και αποφασιστικότητα δίνει και θα κερδίσει και αυτή τη μάχη».
http://www.ethnos.gr

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρλανδία

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς…