Οι πολύχρωμες πλατείες της αμφισβήτησης

Η ΝΔ βάσισε ένα από τα κυριότερα κομμάτια της αντιπολιτευτικής τακτικής της, απέναντι στην τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στα προσκλητήρια νεκρών. Προσκλητήριο νεκρών στο Μάτι, προσκλητήριο νεκρών στην Μάνδρα. 

egypt AP120313045169

Σήμερα που είναι πλέον κυβέρνηση, αποφάσισε να ξανακάνει προσκλητήριο νεκρών. Αυτή την φορά της Martin Bank. Ένα γεγονός που όλους μας πληγώνει, που είναι μια ουλή, ένας κόμπος, ένας λυγμός μέσα στην ψυχή μας, για την ΝΔ γίνεται ευκαιρία. Να υπονοήσει, να δείξει γλυκά – γλυκά τους ηθικούς αυτουργούς. Όποιος αμφιβάλει, ας ακούσει τα λόγια του τσεκουράτου κύριου Βορίδη στην προχθεσινή συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ και θα καταλάβει. Ασεβείς τυμβωρύχοι. Η υποκριτικότερη και ανηθικότερη ΝΔ ever. Δεν ορρωδεί προ ουδενός...

Η υποκρισία και η ανηθικότητα, είναι ταγκό για δύο. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή το χορεύει. Χαρακτηριστικότερο δείγμα γραφής για το τι θα ακολουθούσε και τι θα ακολουθήσει , ήταν τον Σεπτέμβριο, το ιδιωτικό ταξίδι του πρωθυπουργού, από την Νέα Υόρκη που βρισκόταν, στην Βοστώνη. Διαφημίστηκε ότι ταξίδεψε με το αεροπλάνο της γραμμής. Αναρτήθηκαν τα εισιτήρια στο Twitter, μαζί με τις σχετικές φωτογραφίες.

 Η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι έκανε«thumbs up». Ώστε να το βουλώσουν οι κακόβουλοι, που σκέφθηκαν ότι για την μεταφορά, χρησιμοποιήθηκε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Θρίαμβος της Μητσοτακικής ηθικής. Ένας Σκανδιναβός πρωθυπουργός στην ηγεσία της χώρας. Εκ των υστέρων μάθαμε ότι το πρωθυπουργικό αεροπλάνο ακολουθούσε από πίσω και έκανε αδειανό την ίδια διαδρομή Νέα Υόρκη- Βοστώνη. Από την Βοστώνη παρέλαβε τον κύριο Μητσοτάκη και επέστρεψε στην Αθήνα. Η υποκρισία γίνεται κοροϊδία και υποτίμηση. Μια μικρή φθινοπωρινή ανήθικη ιστορία… Αυτή είναι η κυβέρνηση που έχουμε σήμερα. Εμείς «μένουμε σπίτι» κι οι κύριοι Μητσοτάκης και Βρούτσης κανονίζουν το Σκόιλ ελικικού. Ο κύριος Μηταράκης επεκτείνει τα «μυστικά» κονδύλια και στο προσφυγικό. Μπίζνες as usual, υπέρ ημών και υμών.

Ηθικολογία και «thumbs up».Μεγάλες ανοιξιάτικες ανήθικες ιστορίες…

Γενικώς μας «έχουν». Μας «μασάνε» επικοινωνιακά. Διαθέτουν ένα άρτιο επικοινωνιακό επιτελείο που ειδικεύεται στην παραπλάνηση, στις ψεύτικες ειδήσεις, που συνεχώς εφευρίσκει γεγονότα. Δεν αμύνεται. Επιτίθεται. Αυτή είναι η τακτική τους. Από τα μπαλκόνια και το χειροκρότημα, πέρασαν στο φορτηγό και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Τώρα ανέσυραν την Marfin…

Ένα πράγμα τους ενοχλεί. Φάνηκε τις τελευταίες μέρες. Φαίνεται καθημερινά. Οι γεμάτες από νέους ανθρώπους πλατείες, που ξεχειλίζουν από ζωή. Οι πλατείες που αντιδρούν, σκέπτονται και ερωτεύονται. Οι πλατείες της συνειδητοποίησης, της αμφισβήτησης, της ανυπακοής. Οι πλατείες που δεν τους φοβούνται, τους περιγελούν και τους βγάζουν κοροϊδευτικά την γλώσσα. Οι πλατείες που τσακίζουν την απομόνωση, την ισοπέδωση, την αποξένωση, την σιωπή. Οι πολύχρωμες πλατείες της αρμονικής σύνθεσης των χρωμάτων, των ιδεών, των λουλουδιών, της μουσικής και των τραγουδιών. Αυτές τις πλατείες τρέμουν.

Αργά ή γρήγορα θα έρθουν σε σύγκρουση μ’ αυτές τις πολύχρωμες πλατείες. Κι οι πλατείες θα τους συντρίψουν…
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…