Newsroom

Newsroom

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της εβδομάδας: «Ιππόλυτος», Florence and the Machine, Kim Gordon

Μία εβδομάδα γεμάτη συναυλίες σε όλες τις μεγάλες σκηνή. «Ανοίγει» για φέτος και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με τον Ιππόλυτο σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου.

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ 4 1024x683 1

Η Kατερίνα Ευαγγελάτου, διακεκριμένη σκηνοθέτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, επανέρχεται στην Επίδαυρο με το Εθνικό Θέατρο και τον «Ιππόλυτο». Το άγριο σύμπαν του Ευριπίδη ζωντανεύει με ένα δυνατό θίασο 24 ηθοποιών και μια ομάδα τεσσάρων μουσικών που βρίσκονται διαρκώς επί σκηνής. Η Αφροδίτη στήνει ένα παιχνίδι εκδίκησης και παρακολουθεί με ηδονοβλεπτική ματιά πώς το ανθρώπινο είδος γίνεται άθυρμα των επιθυμιών της. Τα γυμνά σώματα μεταφέρουν την έκρηξη, τον πόθο, τη λαγνεία αλλά και την αγνότητα των ανθρώπων.

INFO

7 και 8/07, 21.00, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Deep Purple: Το βαθύ μοβ μιας θρυλικής μπάντας

%CE%B1%CE%B1%CE%B1

Οι Deep Purple, το θρυλικό χαρντ ροκ συγκρότημα που μετρά περισσότερα από 50 χρόνια ιστορίας, επιστρέφουν στην Ελλάδα και στο Rockwave Festival στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας. Με κομμάτια-ύμνους όπως τα «Smoke on the water», «Burn», «Black night», «Strange kind of woman» οι Deep Purple αναμένεται να ξεσηκώσουν το κοινό με την ενέργειά τους. Και η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν σταματήσει ποτέ να είναι δημιουργικοί. Το 2020 κυκλοφόρησαν το 21ο άλμπουμ «Whoosh!», ενώ το 2021 το «Turning to crime». Την ίδια μέρα στο Terra Vibe εμφανίζονται και οι Saxon.

INFO

07/07, Terra Vibe Park, 37ο χλμ. εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, Μαλακάσα

Οι Florence and the Machine στο Ejekt Festival

%CE%B3 2

Τέσσερα χρόνια μετά το θριαμβευτικό sold out τριήμερο τον Σεπτέβριο του 2019 σε Ηρώδειο και κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου, η παρέα της Florence Welch επιστρέφει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας «Dance Fever Tour», καθώς οι Florence and the Machine θα είναι οι headliners του φετινού Eject Festival 2023 την Κυριακή 2 Ιουλίου. Η προσθήκη των αγαπημένων του ελληνικού κοινού Editors δημιουργεί ένα ονειρεμένο line up, το οποίο συμπληρώνουν οι Αμερικανίδες Warpaint, οι Βρετανοί Goat Girl και οι δικοί μας Royal Arch.

INFO

2/7, πλατεία Νερού. Οι πόρτες ανοίγουν στις 17:00

Η Τεχνόπολη υποδέχεται την Kim Gordon

KIM GORDON

Με μια πορεία σχεδόν 40 χρόνων, η Kim Gordon, ιδρυτικό μέλος και ηγετική μορφή των Sonic Youth, του συγκροτήματος που γεφύρωσε το punk με το alternative rock και άνοιξε το δρόμο για το grunge, έρχεται στην Αθήνα για μία ηλεκτρική βραδιά. Μουσικός, εικαστική καλλιτέχνης, συγγραφέας, ηθοποιός και ακτιβίστρια, η Kim Gordon θα εμφανιστεί την Τρίτη 4 Ιουλίου στην Τεχνόπολη για να αποδείξει γιατί θεωρείται πολύ περισσότερα από ένα κορίτσι σε ένα συγκρότημα.

INFO

4/7, Τεχνόπολη

«Ηλεκτρική καρέκλα» στο Ηρώδειο

AEF2023 Giannis Aggelakas kai oi 100 C@Alexis Arhontis 02 Gallery scaled

Ο Γιάννης Αγγελάκας επιστρέφει στο Ηρώδειο τρία χρόνια μετά τη μυσταγωγική μουσική παράσταση «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη. Πάντοτε ανήσυχος και δημιουργικός, θα παρουσιάσει τραγούδια από όλη την πορεία του καθώς και σάουντρακ που έχει γράψει για ταινίες με μια διαφορετική προσέγγιση, προσαρμοσμένη (ή και απροσάρμοστη) στον χώρο του ρωμαϊκού ωδείου.

INFO

3/07, 21.00, Ηρώδειο

Οι Melvins στην Τεχνόπολη

Κατά τη διάρκεια της 40χρονης πορείας τους, με βασικούς πυλώνες τους Μπαζ Oσμπορν και Ντάλε Κρόβερ, οι Melvins έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 25 άλμπουμ, πολυάριθμα EPs, live albums, singles και σπάνια κομμάτια. Μαζί τους εμφανίζονται και οι Vodka Juniors οι οποίοι αποτελούν μια από τις σημαντικότερες δυνάμεις της ελληνικής underground σκηνής και ξεσηκώνουν το κοινό με τις ζωντανές εμφανίσεις τους.

INFO

3/07, 21.00, Τεχνόπολη

Οι Black Keys στο Rockwave Festival

Screenshot 1 8

Οκτώ χρόνια μετά την εμφάνισή τους στην Ελλάδα οι Black Keys επιστρέφουν για μια μεγάλη συναυλία στις 8 Ιουλίου. Το ντουέτο των Νταν Αουερμπακ (κιθάρα, τραγούδι) και Πάτρικ Κάρνι (τύμπανα) έχει κυκλοφορήσει έντεκα άλμπουμ, με πιο πρόσφατο το «Dropout boogie». Η μουσική παρέα που γεννήθηκε στο Ακρον του Οχάιο κατάφερε να συνδυάσει τις μπλουζ επιρροές και την garage μουσική με την αγάπη για την indie rock. Ανεπιτήδευτοι, αυθόρμητοι και ορμητικοί, οι Black Keys θα χαρίσουν στο ελληνικό κοινό μια μαγική βραδιά.

INFO

08/07, Terra Vibe Park, 37ο χλμ. εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, Μαλακάσα

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…