Newsroom

Newsroom

Οι νέοι θέλουν ΣΥΡΙΖΑ, οι συνταξιούχοι ΝΔ

Οι νέοι και οι μεσήλικες θέλουν ΣΥΡΙΖΑ και οι συνταξιούχοι  Νέα Δημοκρατία, όπως αποκαλύπτεται απο τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης…

metron analysis

Οι νέοι και οι μεσήλικες θέλουν ΣΥΡΙΖΑ και οι συνταξιούχοι  Νέα Δημοκρατία, όπως αποκαλύπτεται απο τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης της Metron Analysis που δημοσιεύτηκε στην Αυγή την Παρασκευή.

 

Στη δημοσκόπηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται και μάλιστα με διαφορά σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες πλην μιας. Αυτής των 65 και επάνω. Μάλιστα “σαρώνει” στους 20άρηδες που φαίνεται να τον στηρίζουν μαζικά “δίνοντας” του ποσοστό 29,4%, κατά 16,9% πάνω από την ΝΔ.  Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “χάνει” στους συνταξιούχους καθώς το δημοσκοπικό του ποσοστό φτάνει στο 14,9%.

 

Τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες του ενεργού πληθυσμού δεν ξεπερνούν το 20% και κυμαίνονται από 12,5% έως 19,4%. Το κυβερνών κόμμα εκτοξεύεται στην κατηγορία 65 και επάνω όπου δηλώνει ότι θα την ψηφίσει το 35,7% των ερωτωμένων.

 

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχει χάσει τελείως τους έλληνες έως 44 ετών με ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 1,6% και 2,6% ενώ “σώζεται” κι αυτό απο τους συνταξιούχους (με 9%).

 

Προβληματισμό πάντως προκαλούν τα ποσοστά της ΧΑ στις νεαρές ηλικίες και ειδικά στην κατηγορία 25-34 όπου την στηρίζει το 12,5% ενώ πέφτει σημαντικά όσο “μεγαλώνουν” οι ηλικίες και της γυρνούν την πλάτη οι άνω των 65 ετών (2,3%).

 

Ακόμα, οι ΑΝΕΛ φαίνεται να αντλούν δύναμη από όσους είναι μεταξύ 25 και 54 ετών με πολύ χαμηλή διείσδυση στους πολύ νέους και στους συνταξιούχους.

 

Οριζόντια φαίνεται να είναι τα πράγματα για την ΔΗΜΑΡ που την ψηφίζουν περισσότερο έλληνες μεταξύ 35 και 54 ετών καθώς και το ΚΚΕ που αντλεί λίγες άλλα σταθερές δυνάμεις από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

 

Δυναμική στις νέες ηλικίες φαίνεται πάντως ότι έχουν κι οι Οικολόγοι Πράσινοι που “συγκινούν” τους έλληνες έως 34 ετών με ποσοστά μεταξύ 3,4% και 3,7%.

 

Σε ότι αφορά τα φύλλα, οι μόνες ουσιαστικές διαφορές αφορούν την Χρυσή Αυγή αφού τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες προτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά άνω του 1%. Αν ψήφιζαν μόνο άντρες τότε η ΧΑ θα είχε ποσοστό 9,9% ενώ αν ψήφιζαν μόνο γυναίκες το ποσοστό της θα έπεφτε στο 4,7% άλλα θα ήταν και πάλι τρίτο κόμμα.

 

Πάντως, ιδιαιτερότητες φαίνεται ότι κρύβει η ηλικιακή κατηγορία μεταξύ 25 και 34 ετών. Πρόκειται για τη γενιά που πλήττεται περισσότερο απο τη κρίση και σήμερα εμφανίζεται “μπερδεμένη” καθώς δεν δίνει σε κανένα κόμμα ποσοστό άνω του 17,4% (ΣΥΡΙΖΑ) και είναι η γενιά που δίνει τις περισσότερες ψήφους στην ΧΑ (12,5%) 


Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…